Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Memory Leak in Windows 98 SE (door verkenner)

None
9 antwoorden
 • Ik heb een vreemd probleem binnen Windows 98 SE. Als ik met de Windows Verkenner door submappen onder D:\Mijn Documenten blader, loopt het geheugen van de PC vrij snel vol, waardoor de PC vastloopt. Het bladeren door bijvoorbeeld 20 mappen is zo al goed voor 50 MB aan toegewezen geheugen, wat niet meer vrij gegeven wordt.

  Als ik door andere mappen blader die op de D:\ schijf aanwezig zijn (dus niet onder "Mijn Documenten"), doet zich dat probleem zich [u:c478d916cf]niet [/u:c478d916cf]voor. Binnen Windows 98 is "Mijn Documenten" een systeemmap, welke bij de installatie van Windows 98 al aangemaakt wordt. Ik heb hem na de installatie versleept van de C:\ naar de D:\.

  Wie weet wat hier loos is?

  Bedankt,

  Willem
 • hoeveel geheugen heb je dan??
 • 256 MB
 • ohh dan snap ik er niks van
 • Ik weet niet wat een handle is (ja een counter, vector of zo), maar het volgende valt mij bij dit probeem met de verkenner op:

  Als ik door 10 directory's buiten "Mijn Documenten" blader, "kost" dit explorer.exe 10 extra handles.

  Als ik door 10 directory's onder "Mijn Documenten" blader, "kost" dit explorer.exe nota bene 800 extra handles.

  Ik neem aan dat handles iets met geheugentoewijzing te maken hebben en dat er dus in de tweede situatie veel meer geheugen toegewezen wordt dat in de eerste situtatie.

  Als in in de tweede situatie nog even door ga met bladeren, wordt mijn PC al ras zeer traag door geheugenproblemen.

  Wie kan er aande hand van dit verhaal meer over zeggen?

  Bedankt,

  Willem
 • ram optimizer nemen, of een stabiel besturingsysteem nemen.

  windows 9X staat erom bekend niet lekker om te gaan met geheugen
 • Beheer je zelf je virtuele geheugen of laat je Windows dit doen?

  Welke programma’s starten op bij opstarten (je msconfig lijst) ?

  Anders kijk hier ook even:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;253912&Product=w98seIN2
 • [quote:6506cbecc0="Willem-2"]Binnen Windows 98 is "Mijn Documenten" een systeemmap, welke bij de installatie van Windows 98 al aangemaakt wordt. Ik heb hem na de installatie versleept van de C:\ naar de D:\.[/quote:6506cbecc0]

  Persoonlijk denk ik dat het komt door die verplaatsing, Windows 98 heeft daar soms moeite mee. Ik heb dit al eerder meegemaakt met Windows 98 SE en er nog geen goede oplossing voor gevonden. Probeer die map eens terug te plaatsen op C (eerst een backup maken) en kijk of die problemen dan over zijn.
 • Ik heb "mijn documenten" weer teruggesleept naar de C:\ en heb toen met de hand een nieuwe "mijn documenten" aangemaakt op D:\ en daar al mijn bestanden weer ingezet. Toen was het probleem voorbij.

  Op de vraag of in windows de pagefile laat beheren, nee hij staat fixed op 200 MB op de D:\

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.