Vraag & Antwoord

OS Windows

Rare dingen na een verse installatie van Windows XP Home

5 antwoorden
  • Nadat ik WindowsXP Home opnieuw heb geïnstalleerd, blijken alle mappen van mijn harde schijf Read Only te zijn in het netwerkje. D.W.Z. er kan geen bestandsuitwisseling plaats vinden. Het werkt allemaal wel op de desktop, maar ik kan geen bestanden vanuit de laptop naar de desktop zenden. Ook kan ik nu mijn printer niet meer automatisch starten als ik een printafdruk er heen stuur. In het configuratiescherm bij printers WEL commando automatisch in en uitschakelen naar de printer gezonden, doch vanuit WORD en EXCEL is het vakje in/uit grijs. WAT DOE IK VERKEERD????
  • Je probleem heeft denk ik niets met read only te maken - je probleem is dat permissies niet goed staan. Probeer eens van die partitie de eigenschappen te wijzigen. Dit gaat alleen op voor NTFS natuurlijk.[img:f967729133]http://home.hccnet.nl/e.kaarsgaren/gif/sleepey.gif[/img:f967729133] Dan tabblad security. Daar de knop advanced. Eerste tabblad ff aanvinken: Reset permissions on all child...... De goede users selecteren/add/removen en apply. Eventueel op tabblad owners: aanvinken Replace owner on subcontainers..... De goede user uit het bovenstaande lijst selecteren en apply. Klaar is kees. :P
  • Dank voor je antwoord. Maar....... Je suggesties werken niet bij mij. Waarschijnlijk heb je het over XP Professional, want de procedure zoals jij voorstelt (tabblad security, enz.) komen bij mij niet voor. Ik ben benieuwd of iemand een suggestie heeft die bij WIN XP HOME werkt
  • Ik heb Win XP Pro, dat van dat security tabblad is mij ook verteld, heb het ook nooit gevonden. Dus help Kees of Karel!!
  • ben je als Administrator ingelogd? zo nee dan zou ik dat eens proberen.. Ik vond bij Microsoft Knowledge Base ook nog een artikel: [url]http://support.microsoft.com/?kbid=326549[/url] Hopelijk levert dat iets op!? :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.