Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Format C: en schone installatie XP home, HOE???

Anoniem
jjd
3 antwoorden
 • Wie kan mij vertellen hoe ik de c: schijf geformatterd krijg.

  Uit de div. posts begrijp ik dat het via de XP CDrom moet.

  Echter deze geeft 3 mogelijkheden

  Enter: Installeren
  C: een partitie in een niet-gepartitioneerde ruimte maken.
  D: de geselecteerde partitie verwijderen.

  Moet ik nu Partitie c: selecteren, en voor ''D'' kiezen ??
  Of zit ik nu fout.

  Dank voor wie mij hiermee helpen kan,

  Johan
 • Je hebt heel waarschijnlijk een installatie CDROM die een originele image terug zet zoals de PC is geleverd. Daarmee kun je dus geen schone installatie uitvoeren maar wordt alle data overschreven. Formatteren is in dat geval helemaal niet nodig. Maar het kan natuurlijk wel: partitie verwijderen en partitie opnieuw aanmaken. Een volgende installatie zal dan automatisch formatteren. Punt is alleen dat je (neem ik maar even aan) toch niet zelf een installatie kunt starten met deze CDROM.
 • [quote:7f9c3cd659="Binary"]Je hebt heel waarschijnlijk een installatie CDROM die een originele image terug zet zoals de PC is geleverd[/quote:7f9c3cd659] Waaruit trek je deze conclusie? Wat de Windows XP CD na het welkom bij setup scherm en het akkoord gaan met de licentie voorwaarden toont, komt toch overeen met hetgeen de topic starter beschrijft.

  [quote:7f9c3cd659="jjd"]Enter: Installeren
  C: een partitie in een niet-gepartitioneerde ruimte maken.
  D: de geselecteerde partitie verwijderen.

  Moet ik nu Partitie c: selecteren, en voor ''D'' kiezen ?? [/quote:7f9c3cd659] Als de C: partitie al voor geselecteerd is, en 8 GB of groter is, en je er zeker van bent dat er niets meer op staat wat je later nog nodig kunt hebben, druk je op [Enter] Als er al een ander besturing systeem opstaat kun je verder gaan door op de C te drukken of met Esc annuleren. Dan selecteer je hoe je wilt formatteren. Voor Windows XP wordt meestal NTFS aanbevolen, tenzij je een goede reden hebt om FAT te kiezen. Als je op het volgende dialoog op de letter F drukt begint het formatteren. Met Esc kun je nog annuleren.

  Of stel je die vraag (over de geselecteerde partitie verwijderen) omdat je niet zeker ervan bent of je harddisk wel goed gepartioneerd is? Als de harddisk bijvoorbeeld 80 GB groot is, dan is een partitie van 80 GB wel wat overdreven groot. En is de harddisk in een aantal partities indelen wel aan te raden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.