Vraag & Antwoord

OS Windows

Autorun werkt niet meer

Anoniem
roy1000
7 antwoorden
 • ik heb een probleem met mijn autorun functie. Deze werkte namelijk niet meer. Na een verse xp home installatie hoopte ik dat o.a. dit probleem verholpen zou zijn. En wat bleek het was ook zo. Alles werkte weer als vanouds. Nu ben ik echter druk bezig om e.e.a. aan software opnieuw te installeren en nu doet ie het dus niet meer.

  Heb al gezocht in dit topic en daar vond ik de oplossing om rechtermuisklik op de driveletter te doen en bij tabblad automatisch afspelen de keuze te maken. Alles staat hier gewoon op "mij vragen"

  Als ik bijv. een muziekcd erin deed kreeg ik de vraag wat ik wilde doen afspelen, geen actie etc. Ook dvd's met software starten niet meer automatisch. Ik heb ook geprobeerd om bij 'audio cd' te kiezen voor automatisch afspelen met windows media player. Heb het ingesteld maar cd wordt niet afgespeeld.

  Ook de waarde voor autorun staat op 1 in het register. Dat is dus ook niet het probleem.

  Ik heb zelf het vermoeden dat het probleem is ontstaan na installatie van mijn Nero Burning Rom 5 (incl. inCD versie 4.0.1.11). Kan er op de site van Nero echter niets over vinden.

  zijn er wellicht meerdere mensen met dit probleem? het probleem geldt overigens voor zowel mijn dvd-speler als mijn dvd-writer.
 • [quote:a7c141c5ee="rev"]
  Ook de waarde voor autorun staat op 1 in het register. Dat is dus ook niet het probleem.
  [/quote:a7c141c5ee]
  Probeer eens, wil wel eens helpen.
  Zet die waarde eens op 0 en start opnieuw op.
  Zet hem weer op 1 en start weer op.
 • helaas is het probleem hier niet mee opgelost. Onder de tekenreekswaarde "autorun" staat overigen een tekenreekswaarde "AurorunAlwaysDisabled" en als ik daar op wijzigen klik krijg ik de volgende gegevens te zien

  In het veld waardenaam staat

  AutorunAlwaysDisable

  In het veld Waardegegevens staat

  NEC MBR-7
  NEC MBR-7.4
  PIONEER CHANGR DRM-1804X
  PIONEER CD-ROM DRM-6324X
  PIONEER CD-ROM DRM-624X
  TORiSAN CD-ROM CDR_C36


  ik heb echter geen dvd (brander) van deze merken. Overigens staat deze sleutel ook bij mijn notebook erin. Deze werkt ook gewoon goed dus dit zal het niet zijn denk ik.

  de sleutel is overigens:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\SERVICES\CDROM
 • [quote:aad4ff12e4="rev"]ik heb een probleem met mijn autorun functie. Deze werkte namelijk niet meer. [/quote:aad4ff12e4] Controleer in Tweakui MyComputer > AutoPlay > Types. Staat daar Enable Auto Play for CD and DVD drivers gevinkt?
 • nee daar stond het inderdaad uit. Het werkt weer perfect nu. Wel vreemd niet dan, aangezien in het register de autorun op 1 stond. Maar ja,….. blijft windows he? :D
 • Ook bij mij werkt autorun niet meer. Heb allees bekeken, registry, eigenschappen van de schijven tweakui etc. Overal staat alles goed en toch blijft het niet werken. Nog bij de cd-rom(start heel even en stopt vervolgens) nog bij bv het aansluiten van een camera en daarna automatisch d efoto's ophalen. (hij piept wel als je de camera start maar opent het fotoprogramma niet).

  Iemand nog een idee?
  Mvg
 • dubbelklik eens op "deze computer" klik dan met rechts op het icoon van je dvd speler. Kies eigenschappen en dan het tabblad "automatisch afspelen". Hier kun je per media aangeven hoe het gestart moet worden. Wellicht dat daar iets niet goed stond?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.