Vraag & Antwoord

OS Windows

[WinXP] Kan besturingssysteem niet laden

Anoniem
ODF
4 antwoorden
 • Ik wou mijn harde schijf leeg maken om er vervolgens Windows XP en Fedora Core 2 Test 3 op te instaleren.
  Leegmaken ging prima, maar toen..
  Ik stop de Windows XP cd er in, boot vanaf CD en de instalatie begint. Maak een partitie [NTFS] voor WinXP, van ong. 12 Gig. Dan begint setup met kopieren van bestanden, en dan moet het systeem herstarten.
  Maar als het systeem dan herstart is, en ik dan gewoon boot vanaf HD [dus niet WinXP CD] dan krijg ik te zien "Kan besturingssysteem niet laden" :(.

  Fedora instaleren werkt wel, het booten ook gewoon. Ik dacht toen, mischien ligt het wel aan mijn XP cd dus heb ik nog een andere CD geprobeerd, non-SP1 maar dat werkte ook niet. Ook met Windows 2000 lukte het niet, ik kreeg nog steeds het zelfde bericht.

  Als ik de eerste setup ronde doe van XP, en dan moet booten en boot met BartPE, dan zie ik dat boot.ini gewoon klopt. :-?.

  Heeft iemand dit ook gehad of weet hoe je dit op moet lossen?
  Mijn harde schijf is niet beschadigd ofzo, want als ik in partition magic kijk [DOS] en ik doe een error check geeft ie geen fouten.

  Alvast bedankt :).
 • DOS kan helemaal geen NTFS zien, dus dat is onzin… Tenzij … Je HD wel kadoek is, en helemaal niet geformateerd is 8-)
 • Ik stop de Windows XP cd er in, boot vanaf CD en de instalatie begint. Maak een partitie [NTFS] voor WinXP, van ong. 12 Gig. Dan begint setup met kopieren van bestanden, en dan moet het systeem herstarten.
  Maar als het systeem dan herstart is, en ik dan gewoon boot vanaf HD [dus niet WinXP CD] dan …
  Je moet het systeem toch gewoon herstarten. Windows XP puzzelt zelf wel uit hoe die op moet starten. De CD-Rom laat ik er tijdens installatie altijd gewoon inzitten. Gaat verder allemaal vanzelf, en anders is het voor mij te lang geleden dat ik zelf WIndows XP opnieuw heb geinstalleerd.
 • [quote:a81fedca5f="turbo-pascal"]DOS kan helemaal geen NTFS zien, dus dat is onzin… Tenzij … Je HD wel kadoek is, en helemaal niet geformateerd is 8-)[/quote:a81fedca5f]
  Hij schrijft ook dat die het partition magic doet onder dos. Die kan wel ntfs lezen dan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.