Vraag & Antwoord

OS Windows

Ongewenst scherm met 'System32' na opstarten

4 antwoorden
  • Elke keer na het opstarten van Windows XP Home Edition verschijnt op mijn bureaublad een scherm getiteld System32. Dat was 'vroeger' niet en is plotseling ontstaan. Het lijkt verder geen kwaad te doen, maar het is erg irritant. Als ik opstart als 'Gast' gebeurt dit overigens niet. In een eerder item op dit forum werd gesuggereerd dat via regedit in zowel [i:8e53c8df8f]HKEY_Current_User als HKEY_Local_Machine[/i:8e53c8df8f] de instellingen voor C:\Windows\System32 bij [i:8e53c8df8f]Software>Microsoft>Windows>CurrentVersion>Run[/i:8e53c8df8f] dienden te worden aangepast en dan zou het verschijnsel over zijn. Maar: deze instellingen komen daar bij mij helemaal niet voor. Heeft iemand enig idee hoe dit verschijnsel kan worden verholpen?
  • check: [url=http://support.microsoft.com/?kbid=170086]System32 Folder Opens When Logging on to Windows XP, Windows 2000, or Windows NT 4.0[/url]
  • Bedankt M@rc! Probleem opgelost
  • Na enige tijd kreeg ik toch weer dat scherm terug. Na veel speuren blijkt dit op te treden na een reset van Creative SoundBlaster Audigy2. Om een lang verhaal kort te houden: Via regedit in HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Run moet je de sleutel wissen: [b:6797e1ae53]Naam: SB Audigy 2 Startup Menu Type: REG_SZ Gegevens: /L:DUT[/b:6797e1ae53] en dan is de zaak weer gezond. (Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan...)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.