Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WINS probleem

hny
8 antwoorden
 • Het volgende betreft twee lokaties die met elkaar zijn verbonden dmv vpn. Elke locatie draait 'n windows 2000 sbs server.
  Op beide lokaties is Wins geinstalleerd zodat de gebruikers van de andere lokatie "binnen" kunnen.
  Maar er gaat iets mis met Wins bij 1 lokatie.

  Wanneer ik daar microsoft windows netwerk open zie ik twee domeinen.
  Binnen beide domeinen zie ik hetzelfde namelijk de werkstations van het andere domein.
  Dat ik binnen het lokale domein de werkstations zie van de andere lokatie is natuurlijk harstigge fout.

  Dit zal waarschijnlijk ook de oorzaak zijn dat soms gebruikers zich niet kunnen aanmelden en ze dan de melding krijgen dat de doelaccount server verkeerd is. 'n Herstart van het werkstation verhelpt dit dan weer tijdelijk.

  Wat is hier fout. De server op die andere lokatie laat wel gewoon 1 domein zien met de bijbehorende werkstations.
  Wie helpt mij op weg.
 • Heb je een reden om WINS te gebruiken?
  Gebruik, als mogelijk, DNS ipv WINS.
 • Als het een NT-domein betreft, of een domein met Windows NT, of 9x werkstations heeft ie denk ik wel een reden om WINS te gebruiken.

  Je moet uiteraard op beide vestigingen maar 1 WINS server op de werkstations instellen en dat is de WINS-server die op die vestiging draait. Verder moet je replicatie instellen om ervoor te zorgen dat beide database over en weer gerepliceerd worden.
 • Kijk ook of er beide kanten op een trust is, een trust zorgt er namelijk voor dat de domeinen elkaar zien en dat je dus kan browsen vanaf beide domeinen naar beide domeinen.
 • Een trust maak je aan om rechten uit te delen aan leden van het andere domein. In principe moet je zonder trust ook al de PC's aan de andere kant in je netwerkomgeving zien, als je de replicatie maar goed instelt. Maar dit is geheel ter zijde…
 • [quote:61afcf5dce="Leo S"]Een trust maak je aan om rechten uit te delen aan leden van het andere domein. In principe moet je zonder trust ook al de PC's aan de andere kant in je netwerkomgeving zien, als je de replicatie maar goed instelt. Maar dit is geheel ter zijde…[/quote:61afcf5dce]
  :roll: Ik weet het niet zeker, maar als je geen rechten hebt in een domein, kan je toch ook niet browsen door het domein, vandaar mijn suggestie voor die trust.
 • Een trust zou de beste oplossing zijn, echter dat gaat niet met W2000 sbs.
  Vandaar de WINS installatie. En inderdaad moet daarvoor op beide lokaties, binnen beide domeinen dus, dezelfde gebruikers worden aangemaakt van de beide lokaties.

  Maar wat ik lees bij Leo S is dat er slechts 1 WINS server op een van de servers bij de twee lokaties moet worden geinstalleerd.
  Als dat zo is, dan zou dat de oplossing kunnen zijn.
  Maw. gewoon de WINS server deinstalleren (of stoppen) bij een van de twee lokaties zodat er maar 1 draait.

  Het uitproberen waard.
  Ik ben benieuwd.
 • Venzent: Je moet inderdaad rechten hebben in het andere domein om de resources aldaar te kunnen benaderen, maar wat duidelijk wilde maken is dat je geen trust nodig hebt om ze te kunnen zien als je gaat browsen. Browsen gaat dus altijd, ook zonder trust, maar om resources te openen moet je rechten hebben in dat domein.

  hny: Een van de nadelen van w2k SBS is inderdaad dat je geen trust met een ander domein kan maken. Je moet dan inderdaad inloggen als gebruiker van het andere domein om gebruik te maken van de resources in het andere domein.

  Ik heb overigens niet gezegd dat je in totaal maar 1 WINS server moet laten draaien, maar 1 WINS-server per vestiging. Op de werkstations stel je echter maar 1 WINS-server in en dat is de WINS-server die op die vestiging draait.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.