Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP start 2 minuten trager op!

None
7 antwoorden
  • Ik heb twee gebruikers, geen wachtwoorden en een welkomstscherm ingesteld.
    Het scherm "Uw persoonlijke instellingen worden geladen" blijft 126 seconden staan voor het opstarten verder gaat.

    Dit is "zomaar" ontstaan.

    Ik heb "BootVis" gebuikt (heel nuttig!) om het probleem te onderzoeken. Daaruit bleek, dat "Logon + Service" 126 seconden nodig heeft.

    Hoe kan ik die tijd verkleinen??

    Bij voorbaat mijn dank, Chris.
  • In het engels dan =

    If it shows a very long 'HDD init' time of minutes rather than seconds then this is how to fix it.

    This example assumes you have 1 Hard drive on your primary IDE channel and a DVD-ROM(or CD)
    and CD-R on your two secondary IDE channels.

    Go to start > right click on my computer > click properties. Click Hardware > Device Manager.

    Go to IDE/ATAPI Controllers. Select primary channel. Right click properties. Click the Advance settings tab. Then on the device (0 or 1)that does not have 'device type' greyed out select 'disable' instead of 'autodetect'. This should stop windows trying to find a drive that isn't there.

    If you have your IDE channels set up differently simply repat the above for the secondary IDE channel settings.

    When I did this my boot time went from 3mins 20, to 35 seconds.
  • Als je netwerkkaart geen verbinding krijgt (fout ip? falende dhcp?), is een vertraging van twee minuten normaal.
  • Dank voor de suggesties, maar

    1. Het probleem ontstaat nà het herkennen van de harde schijven.
    2. Er verandert niets als ik de netwerkverbindingen uitschakel.

    Volgens Bootvis duurt de fase "Logon + Service" 126 seconden.

    Kan het niet een of andere Time-out zijn?

    Zo ja, hoe verklein ik die dan????

    Chris.
  • kijk eens in het bios naar de boot volgorde.
    of dat dat op auto staat.
    bv first boot device hdd second boot divice cdrom etc etc
  • Trek de netwerkkaart er eens uit. Doe eventueel hetzelfde met andere hardware.
  • Het uitleg in het engels, was/is de oplossing [u:cef0dfbf0e]na gebruik van bootvis[/u:cef0dfbf0e] :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.