Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[XP]vraag over mappen delen

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik ben met een netwerkje bezig, en me nu aan het orienteren over mappen delen.
  Nu heb ik de hoofd-pc zo gepartitioneerd:
  C-schijf met enkel XP er op.
  Verder een viertal partities, met daarop andere programma's en twee partities daarvan zijn bestemd enkel en alleen voor data.
  De reden daarvoor mag duidelijk zijn, het is makkelijk om al je data bij elkaar te hebben, bovendien heeft XP de ruimte op z'n eigen partitie.

  Goed, nu staat er bij het delen: sleep de map (of de hele partitie) naar de map gedeelde documenten.
  Nu heb ik dat even gedaan met een proefmapje, en dan blijkt dat die map gedeelde documenten dus groter wordt met de inhoud van dat proefmapje.
  Op zich misschien logisch zul je zeggen, maar als ik al mijn data deelbaar wil maken, dan heb ik op die C-schijf niet eens voldoende ruimte.
  En bovendien staat dan weer alles op 1 partitie. Ja, het proefmapje blijft ook wel op z'n eigen schijf staan, maar toch…..

  Ik vind het vreemd, misschien kan iemand het kwartje laten vallen bij mij?
 • je moet het niet naar gedeelde documtenten doen maar op je partitie rechtermuisknop en daneigenschappen
  daar staat het tabblad delen
 • [quote:50def8cf57="mistr hydro"]je moet het niet naar gedeelde documtenten doen maar op je partitie rechtermuisknop en daneigenschappen
  daar staat het tabblad delen[/quote:50def8cf57]

  ja, dat weet ik.
  Maar daar heb ik dus twee opties: Delen en beveileigen Lokaal, en het zelfde maar dan voor netwerk.
  Dus ik moet het netwerkdeel hebben?
  Indien ja, dan vink ik dus dat erste blokje aan, en dan wordt gevraagd een sharenaam.
  Welke sharenaam moet dat zijn? Dezelfde als de naam van je netwerk? En als ik meerdere partities wil delen, moet ik dan overal diezelfde sharenaam opgeven?
 • Dan is de grote vraag, gaat het om delen locaal of gaat het om delen in een netwerk. Gaat het om netwerk geeft je gewoon een gewenste sharename op. Onder die naam is deze dan zicgtbaar in het netwerk.

  Gaat het om Local en je wil het niet via slepen doen moet je bij opties van verkenner en van weergave eenvoudig delen uitzetten. Als je nu naar de eigenschappen van de map gaat kan je precies aangeven wat iedere gebruiker mag en niet mag doen.

  Timo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.