Vraag & Antwoord

OS Windows

Lijst bestandsnamen afdrukken

4 antwoorden
  • Weet iemand hoe ik de namen van bestanden uit een bepaalde map makkelijk kan afdrukken? Liefst ook nog zonder de extensie erachter, maar dat is niet noodzakelijk. Oscar
  • Open een command prompt, en tik daar in: dir > bestanden.txt
  • Hetzelfde met nog wat erbij: :wink: Ga naar uitvoeren en tik cmd in. Ga dan naar de directory waarvan je de inhoud in een bestand wil en typ dan in dir /s >c:\overzicht.txt Er wordt een overzicht.txt in je c gezet, lees overzicht.txt in een tekstverwerker in en print het uit. Of simpeler (krijg je wel een lijst met GROTE letters, maja): dir (/s) > prn en /s er ALLEEN bij zetten als je ook de subdirs wilt! (met dank aan droopy en webspider)
  • [quote:6552d1cebf="Passer"]Hetzelfde met nog wat erbij: :wink: Ga naar uitvoeren en tik cmd in. Ga dan naar de directory waarvan je de inhoud in een bestand wil en typ dan in dir /s >c:\overzicht.txt Er wordt een overzicht.txt in je c gezet, lees overzicht.txt in een tekstverwerker in en print het uit. Of simpeler (krijg je wel een lijst met GROTE letters, maja): dir (/s) > prn en /s er ALLEEN bij zetten als je ook de subdirs wilt! (met dank aan droopy en webspider)[/quote:6552d1cebf]En sorteren met [b:6552d1cebf][i:6552d1cebf]/ogne[/i:6552d1cebf][/b:6552d1cebf] achter het dir-commando. Zorg er verder voor dat het nieuwe bestand niet in dezelfde directory terecht komt, anders komt dat ook in de lijst.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.