Vraag & Antwoord

OS Windows

Propere windows boot

3 antwoorden
  • Hallo, ik heb ooit gelezen (en heel lang geleden het nog gedaan) dat je (d8 ik met je windows cd) je pc naar die windows versie boten (die op je HD staat) als je pc niet instaat is om het zelf te doen. Ik heb gisteren nog wat gedemontreerd, en gestart via mijn cd. Kan dat je je eerst de stappen moet volgen zoals de installatie van windwos en dat je opeens kan kiezen windows opstarten ofzo? Of ben ik helemaal verkeerd? MVG Maes Olivier :wink: (Voor de google fanaten: ik heb geen tijd komende dagen om het het hele net afteschuimen naar oplossingen)
  • Zoiets kan zeker niet met de WinXP CDROM. Ik neem maar even aan dat je bedoelt dat je boot-bestanden niet meer goed werken? Neem een diskette en formatteer die volledig in Windows XP (de WinXP bootsector moet er op komen te staan, dus géén MS-DOS opstartdiskette maken). Plaats daarop de bestanden NTLDR, NTDETECT.COM en BOOT.INI zoals deze nu in de root van je C: staan. Deze diskette kun je nu gebruiken om Windows XP te starten als je MBR, bootsector of één van deze bestanden is beschadigd. Windows zal dan gewoon starten. Deze procedure staat ook al een hele tijd in de FAQ (zie vraag 11) vermeld.
  • Het heeft niks te maken met de boot files. Het zou namlijk een probleem zijn met een van de drivers die win xp laat bij het starten. (D8 ik) Veilige modus kan ik niet opstarten. Winwos geeft de melding zo, laatste keer bij opstarten probleem wat wilt u doen? (dat scherm van geavanceerd booten, bekom je door f8 in te drukken bij normale boot) Olivier

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.