Vraag & Antwoord

OS Windows

XP Sluit zichzelf af HELP!!!

Anoniem
erikvp
7 antwoorden
 • Hallo, ik zit met een probleem, XP sluit zichzelf elke keer af.. soms pas na een uurtjuh of 2 maar soms ook 2 keer achter elkaar. Hmm ik denk dat het ietst met de hardware heeft te maken, met het interne geheugen… er ligt 192 mb in 1 van 64 en in van 128! Het is zwaar irritant ik vind XP fantastisch maar met dit rare gedrag rrrrrrrrrr!

  Wie kan mij helpen… het is bekend volgens mij… maar ik weet niet wat te doen… wat moet ik doen?

  Groeten Robbert!
 • Eerste vraag: krijg je een melding als Windows afsluit? Valt je computer gewoon uit? Heb je al eens op virussen gecontroleerd?

  Als je denkt dat het aan je RAM ligt, probeer dan eens het volgende:
  Haal de strip van 64 MB eruit, en start opnieuw. Eigenlijk is 128 MB veel te weinig voor XP, maar als je 64 MB kapot is zal hij toch stabieler moeten draaien.

  Helpt dat niet; controleer de temperatuur van je CPU; werken je koelers wel goed?
 • [quote:aef699b473="rob2iecorte7"]Hallo, ik zit met een probleem, XP sluit zichzelf elke keer af.. soms pas na een uurtjuh of 2 maar soms ook 2 keer achter elkaar. Hmm ik denk dat het ietst met de hardware heeft te maken, met het interne geheugen… er ligt 192 mb in 1 van 64 en in van 128! Het is zwaar irritant ik vind XP fantastisch maar met dit rare gedrag rrrrrrrrrr!

  Wie kan mij helpen… het is bekend volgens mij… maar ik weet niet wat te doen… wat moet ik doen?

  Groeten Robbert![/quote:aef699b473]

  koop gewoon een nieuwe lat geheugen van 2X 256 of 1X512
  XP vereist minimaal 256.

  Volgens mij is het gewoon veel te traag systeem voor Windows XP

  Neem gewoon windows 2000 als je geen upgrade van je hardware kan doen.
  en als je xp met alle geweld wil draaien koop dan Minimaal 2 latten van 256 of 1 lat van 512. met minimaal een 32MB videokaart en een 500MHZ CPU

  met het interne geheugen… er ligt 192 mb in 1 van 64 en in=1 van 128!
  uurtjuh = uurtje / interne=intern

  schijven blijft toch moeilijk voor de jeugd :(
 • Hallo Robbert,

  Probleem heb ik ook gehad. Erg irritant. Bij mij was het Ram-geheugen de boosdoener.
  Ik denk: Check spyware: neem adaware 5 of wat ouder, die eerst en dan de nieuwste adaware.
  Nieuwste virisdefinities downloaden en scannen. Bij Mc. Afee: haal Stinger op: anti-worm en draai het.
  Messenger is natuurlijk ook een tering prog. Is telkens maar bezig om contact met de buitenwereld te zoeken; kijk maar eens bij je logs van je firewall. Oveigens ik heb messenger nog nooit geactiveerd. Messenger = tinnef.

  Draai ook eens mem-test 86, als je geheugen rot is moet 'ie het melden. Werken je twee plankjes wel samen? Staat je bios op het juiste 'getal' voor je RAM?

  Verder is het bij mij een heel specifiek geval denk ik; mijn ervaring:
  AMD Athlon XP 2600 wilde niet lopen met 400 Mhz geheuegen. Eerst vonden ze dat onzin bij importeur. Toen mijn pc leverancier écht niets kon vinden (geheugentest=ok, mobo=ok, alle testen=ok) heeft hij er nóg een gebouwd en een andere klant had dit probleem ook. De vierde die hij bouwde (exact dezelde configuratie telkens) viel op de werkbank al door de mand. Toen wilden ze er bij MSI wél naar kijken. Ondertussen is schijnt dit probleem onderkend te zijn bij de bollebozen.

  Succes,
  Erik

  MSI KT4V, AMD Athlon XCP2600, 512 Mb 333Mhz, Maxtor 80 Gig, LG dvd-rom, MSI cd brander, Radeon 9200SE.
 • HE Stinger zijn er nog meer van dat soort tooltjes Free verkrijgbaar???

  Als je PC vast loopt met de melding NT/authorized shutting down.

  Moet je ff Windowsd Update. en anders je Virusscanner ff Update en draaie Sasser starte toch ook opnieuw op enzo.
 • Heyz… pc geeft geen directe foutmelding maar na paar keer verstuur ik een rapport en dan krijg ik deze info:


  De fout is veroorzaakt door het grafische stuurprogramma.

  Bedankt voor het verzenden van het foutenrapport. Helaas kunnen we u geen specifieke informatie geven over hoe u dit probleem kunt oplossen. De gegevens die u en andere gebruikers verzenden worden gebruikt om dit probleem te onderzoeken.

  Analyse

  Een apparaatstuurprogramma dat is geïnstalleerd op uw computer heeft het probleem veroorzaakt, maar de precieze oorzaak kan niet worden bepaald.

  Help-informatie opvragen

  Afhankelijk van welke situatie op u van toepassing is, kunt u het volgende doen: (de informatie is mogelijk in het Engels)

  Als u Windows Server 2003 gebruikt, kunnen er crashes optreden als u de instelling voor hardwareversnelling hebt aangepast. Het wordt aanbevolen dat u de instelling voor hardwareversnelling instelt op Geen voor servercomputers. Ga naar de geavanceerde instellingen van het dialoogvenster Eigenschappen voor Beeldscherm als u de instelling voor hardwareversnelling wilt controleren.
  Neem contact op met de productondersteuning van de fabrikant als u de naam van de fabrikant van het apparaat weet.
  Neem contact op met de productondersteuning van de fabrikant van uw computer als u niet weet wie de fabrikant van het stuurprogramma is en hulp nodig hebt bij het vaststellen en oplossen van het probleem.
  Er zijn mogelijk bijgewerkte stuurprogramma's beschikbaar op de website van Microsoft Windows Update. Op deze website kunt u zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma's voor uw computer. Als deze beschikbaar zijn biedt Windows Update u een aantal stuurprogramma's aan die u mogelijk kunt gebruiken. Raadpleeg Microsoft Windows Update voor meer informatie over updates van stuurprogramma's die mogelijk beschikbaar zijn.
  Raadpleeg de website van Microsoft Productondersteuning voor informatie over opties voor ondersteuning van Microsoft.

  ——————————————————————————–

  Aanvullende technische gegevens

  Error Message: STOP 0x000000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER (Q293078)

  …. hmm?
 • Lijkt dus op een corrupt stuurprogramma van je videokaart. Kijk eens op de website van de fabrikant naar een update voor je drivers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.