Vraag & Antwoord

OS Windows

BSOD ellende + memory test resultaat.

3 antwoorden
  • Hallo, Op internet gebied hoef je me niet veel te vertellen, alleen wordt ik zo nu en dan ruw in mijn werkzaamheden gestoord door een BSOD. Ik kan hier genoeg documentatie vinden over die problemen maar een heldere uitleg om er vanaf te komen is er niet. Een oplossing is dan ook niet makkelijk te vinden. Ik krijg verschillende foutmeldingen. Het komt er op neer dat er iets in de memory niet helemaal goed zit. Ik heb het programma [b:d40aa2c499]Memtest-86 v3.1[/b:d40aa2c499] laten draaien maar na ruim 15 uur was die nog niet klaar. Ik vond het wel even welletjes en wist ook niet hoe lang het nog zou duren maar heb wel even een foto gemaakt van de resultaten. Er waren tot dan toe vijf fouten gemaakt. Hier een [b:d40aa2c499][url=http://members.chello.nl/w.a.oosterhof/DSCF0007%20(Large).JPG][u:d40aa2c499]foto[/u:d40aa2c499][/url][/b:d40aa2c499] van wat er gevonden was. Nu snap ik er even geen chocola van hoe ik een en ander moet interpreteren maar misschien is hier iemand die er wel wat in ziet. Ik zal als het moet de test nogmaals draaien. Moet er wel tijd voor hebben. Bedankt alvast. Ps. Mocht je iets duidelijk willen maken denk dat even dat ik een kleuter ben. Haahaha!!! :lol:
  • Memtest stopt niet uit zichzelf, dat doet ie pas als jij daartoe opdracht geeft. Je schermfoto geeft 5 errors aan, hetgeen betekent dat je geheugen niet helemaal jofel is. Je kunt je geheugen eens verwijderen, contactjes poetsen met een stukje gum, herplaatsen, en dan nog eens een nachtje memtesten. Helpt dat niet, dan zul je ander geheugen moeten hebben. Als je meerdere modules hebt, kun je ook per stuk testen, dan hopen dat er maar een rotte tussen zit, en die eruit laten.
  • Let wel op: geen enkel programma kan alleen geheugen testen; daar heb je speciale apparatuur voor. Wat getest wordt is altijd de combinatie van processor, geheugen en de componenten op het moederbord die die twee verbinden. Als je slechts een paar fouten hebt of als je slechts af en toe een BSOD krijgt, is het waarschijnlijk dat het je geheugen is; als je er veel hebt kan het alles zijn.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.