Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemherstel slechts op één partitie inschakelen

Passer
5 antwoorden
 • Ik heb dus twee schijven en 5 partities.

  Bestaat er een middel om slechts alleen op mijn C het systeemherstel in te schakelen?

  Via windows moet ik nu een voor een alle partities aflopen om (na het inschakelen van het systeemherstel) de d e f en g terug uit te schakelen.
  Vind het nogal vervelend elke keer (en doe het dus voorlopig niet)
 • Je kunt voor elke vaste schijf of partitie apart systeemherstel uitschakelen. Dit doe je door de schijf te selecteren die je wilt uitschakelen en vervolgens op instellingen te klikken. Er wordt nu een scherm geopend. Zet nu een vinkje in Systeemherstel op dit station uitschakelen.

  Andere mogelijkheid:

  Klik Start, Configuratiescherm.
  klik Prestaties en onderhoud.
  klik Systeem en klik de tab Systeemherstel.
  In dit venster kun je kiezen om de optie geheel uit te schakelen of per station in te delen.
 • Ja André: dat ken ik wel: 'Je kunt voor elke vaste schijf of partitie apart systeemherstel uitschakelen.' Maar 'k zou met één klik alleen het systeemherstel voor de C willen inschakelen, en dus nièt voor de andere.

  enne… euh… bij configuratiescherm zie ik niks in de aard van 'Prestaties en onderhoud' - heb al bij Systeem gekeken (staat niks) en bij systeembeheer (staat wel iets van Prestaties, maar dat is het helemaal niet dacht ik) …
 • [i:da1507546c]Prestatie en Onderhoud[/i:da1507546c] is alleen te zien als je in de [i:da1507546c]Catorgorie weergave[/i:da1507546c] zit. Jijj zit dus (lijkt mij) direct het 'systeem'-icoon; dit is overegens hetzelfde als de eigenschappen van 'Deze Computer'.

  Als je daarin zit heb jee ntab 'Systeemherstel' waar je per partitie / schijf systeemherstel aan of uit kan zetten.

  Bedoel je dit?
 • Maar dat is nog niet met een klik. Maar wáárom zou je zoiets willen. Als je systeemherstel uitzet, dan zet je het toch voor langere tijd uit?
  Of wil je alleen bij het installeren van programma's systeemherstel uitschakelen?
  Je zou het eventueel met een macro kunnen proberen, die alle systeemherstel behalve C: uitzet; en een macro die dan alles weer aanzet, als je dat weer wilt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.