Vraag & Antwoord

OS Windows

Aameld probleem XP(home)

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik denk dat er bij het oplossen van mijn 'taakbalk' probleem iets mis is gegaan. Als ik nu de computer opstart komt hij bij het aanmeldscherm, waar ik vervolgens mijn wachtwoord invul. Hij opent dan windows maar zodra het bureaublad zichtbaar is meld hij me weer af en ben ik dus weer in het aanmeldscherm. Ik hoop dat dit niks ernstigs is want almijn school bestanden staan op mijn laptop en ik heb geen backup :oops: :oops: .

  Probleem is verder nog dat ik geen Windows XP home edition cd meer heb maar alleen de professional edition. Dus ik weet niet of ik dan 'een windows installatie reparen of herstellen' kan doen met die cd.
  Een vriend van mij had het ook over FIXMBR in de command prompt?

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
 • Het FIXMBR commando heeft alleen zin als je een probleem met het Master Boot Record hebt. Aangezien Windows wel begint te starten is dat hier niet het probleem. Probeer opstarten in Veilige Modus (op F8 drukken) en eventueel in te loggen als Administrator.
  Mogelijk alternatief als dat niet lukt: installeer Windows XP Professional [i:5cb0250278]zonder[/i:5cb0250278] de partitie te formatteren. Je krijgt dan een dualboot van Home en Professional. Je kunt dan altijd nog de bestanden op de harde schijf vinden, zodat je ze veilig kunt stellen alvorens een schone installatie uit te voeren.
 • Ok dat zou een oplossing zijn, hopen dat ik daar nog genoeg schijfruimte voor heb. En wat als ik wel de cd van XP home zou hebben gehad? Zou ik die er dan gewoon over kunnen zetten zodat de bestanden bewaard blijven?
 • [quote:b02debef81=""G""] En wat als ik wel de cd van XP home zou hebben gehad? Zou ik die er dan gewoon over kunnen zetten zodat de bestanden bewaard blijven?[/quote:b02debef81]

  Als je die cd wel hebt dan kun je er nog voor keizen om Windows te repareren.
  Dan kunnen je problemen ook opgelost zijn
 • Ok maar welk commando moet ik dan gebruiken? fixmbr dus niet… Anyone?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.