Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Netbui onder XP

J. de Boer
6 antwoorden
 • Hallo,
  Nadat ik twee PC's in mijn netwerk onder XP, een home, en een pro heb draaien, heb ik problemen met het netwerk, ook draait een PC nog onder 98SE, het is niet mogelijk deze stabiel te laten draaien onder XP, of 2k.
  Daar er ook nog een printerserver in het netwerk is opgenomen, met twee par en een seriele poort, waarvan het IPnr niet is tewijzigen, had ik het geheel onder NETBUI als intern protokol, voor het delen van bestanden, en disken.
  Onder XP, is geen NETBUI mogelijk? dus deze truk gaat niet op, voor Internet is een ADSL router, met modem opgenomen, waar alle PC correct verbinding maken, via TCP/IP.

  Is het mogelijk op een netwerk adapter twee protokollen te draaien, en is onder XP, toch nog NETBUI mogelijk?
  alvast bedankt, Willem
 • Bij de te installeren protocollen staat ook [b:36a9ff27c7]NWLink IPX/SPX/NetBIOS Compatible Transport Protocol[/b:36a9ff27c7], volgens mij kun je deze gebruiken voor NetBUI.
 • Netbeui (niet Netbui :-? ) is zeker mogelijk bij XP. Je moet dit even toevoegen vanaf je XP CD-rom.

  1. Zorg dat in de verkenner alle bestanden zichtbaar zijn. Het toevoegen moet nl. gebeuren in een normaliter verborgen map.

  2. Ga op de cd naar cd\valueadd\msft
  et
  etbeui. Kopieer het bestand NBF naar Windows\system32\drivers.
  Kopieer vervolgens het bestand NETNBF naar windows\inf.

  3. start daarna de pc opnieuw op.

  Als het goed is staat nu het netbeui protocol tussen de andere drie die je eerst gevonden had en kun je hem toevoegen. Ik heb het zelf met succes toegepast.

  Jan de Boer

 • Hallo,
  Geprobeerd, protocol is wel te activeren bij de in te stellen protocollen.
  Bij het activeren van de verbinding een foutmelding, protocol corrupt.

  Nu heb ik het geprobeerd op mijn notebook, waarop een voorgeinstaleerde versie van XP home staat, en ik heb de files gekopieerd van mijn XP prof CD, zou dit invloed kunnen hebben?

  Groeten Willem
 • Het is me niet geheel duidelijk wat je nu hebt gekopiëerd. Je moet echt die bestanden NETNBF en NBF hebben, en die naar de juiste directory kopiëren. Verder moet elke PC [b:fcba8a140a]dezelfde[/b:fcba8a140a] netwerknaam hebben, gebeurt meestal wel automatisch met als defaultnaam Mshome, en elke PC in dat netwerk moet een [b:fcba8a140a]unieke[/b:fcba8a140a] naam hebben. Verder kan het haast niet misgaan, want je hoeft bijna niets in te vullen.

  Overigens waarom volsta je niet met het TCP/IP protocol? Want dit heb je zondermeer nodig voor het delen van de internetverbinding. Leverde dit misschien problemen op met het "elkaar zien" in het netwerk? Ben ik een beetje nieuwsgierig naar, want dat had ik zelf nl. ook, vandaar dat ik lang geleden ook besloot om naast TCP/IP het internet NETBEUI te installeren voor het interne netwerk.

  Jan de Boer
 • Hallo,
  Onder TCP/IP kunnen alle aangesloten computers internet delen, dit werk correct, ook via het aangesloten acces point.
  Het delen van bestanden werkt niet naar behoren, ze zien elkaar wel maar om een of andere zijn er niet voldoende privileges om bestanden te delen.
  Daarom heb ik besloten eerst mijn printer server in orde te maken, en dan de rest.
  Ik heb nog een oud beestje van AXIS NPS 550, is ondertussen out of service, er zijn wel Win2000 drivers beschikbaar.
  Onder Netbeui werkt alles naar behoren, hij heeft 2 par poorten en 1 serieele poort.
  Het IP adres kan ik met printmonitor wel opvragen, en wordt via TCP/IP correct weergegeven.
  Het is een vast IPnummer 132.147.100.160, zit in een Eprom gebakken en kan ik niet meer wijzigen. Daar ik DHCP heb ingeschakeld voor het delen van internet, op de modem
  outer kom ik nooit bij mijn printer server. Of ik zou alle aangesloten apparaten ook een vast IP nummer moeten geven in deze reeks, dat heb ik nog niet geprobeerd.

  Verder de aangegeven files gecopieerd, naarde aandegeven directories onder XP, ik kan wel een protocon instaleren. Maar wanner ik het wil gebruike wordt de foutmelding, "protocol corrupt, instaleer het opnieuw" gegeven. Op beide systemen, XP pro, als ook op XP home.
  Groeten Willem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.