Vraag & Antwoord

OS Windows

problemen met de drive geometry

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Als ik partition magic opstart krijg ik de volgende melding:

  Disk 1 (114439 mb 14549c 255h 63s) appears to have partitions created using a differnet drive geometry (16h 63 s). This serious problem can lead to data loss. You should back up the data on this disk, delete all partitions, create new partitions under the new geometry, and then restore your data using the backup.
  Vervolgens krijg ik de melding dat een drive letter niet kan worden geindentificeerd.
  E.e.a is opgetreden na het installeren van Redhat linux op partities gecreerd door Diskdruid. Vervolgens krijg ik de melding dat een drive letter niet kan worden geindentificeerd.
  PM start niet meer op door die fout. Ook Redhat start vervolgens, na een paar maal gebruikt te zijn, niet meer op. De windows partities, Mandrake en Beospartities functioneren nog correct. Is het een idee vanuit Mandrake de redhat partities te verwijderen, of helpt me dit dieper in de problemen?
 • [quote:af4bf51e8b="Middelburg"]Als ik partition magic opstart krijg ik de volgende melding:

  Disk 1 (114439 mb 14549c 255h 63s) appears to have partitions created using a differnet drive geometry (16h 63 s). This serious problem can lead to data loss. You should back up the data on this disk, delete all partitions, create new partitions under the new geometry, and then restore your data using the backup.
  Vervolgens krijg ik de melding dat een drive letter niet kan worden geindentificeerd.
  E.e.a is opgetreden na het installeren van Redhat linux op partities gecreerd door Diskdruid. Vervolgens krijg ik de melding dat een drive letter niet kan worden geindentificeerd.
  PM start niet meer op door die fout. Ook Redhat start vervolgens, na een paar maal gebruikt te zijn, niet meer op. De windows partities, Mandrake en Beospartities functioneren nog correct. Is het een idee vanuit Mandrake de redhat partities te verwijderen, of helpt me dit dieper in de problemen?[/quote:af4bf51e8b]

  Volgens mij is je bootsector een beetje de weg kwijt,
  denk dat je een backup moet maken en opnieuw partitioneren
 • De partitie met de fout betreft de primaire Dell utility partitie. Het betreft een windows 95 partitie met allerlei testsoftware bij problemen. Deze partitie is te bereiken via F12 en bevat een aantal opstartopties. Deze zijn echter in beschreven in het mbr. De fout betreft: Error #110: Number of sectors in partition is inconsistent. Iemand een idee? De partie is echter gewoon middels F12 bereikbaar. In Mandrake is de partitie overigens gewoon zichtbaar.
 • [quote:369a224b5e="Middelburg"]De fout betreft: Error #110: Number of sectors in partition is inconsistent. Iemand een idee? De partie is echter gewoon middels F12 bereikbaar. In Mandrake is de partitie overigens gewoon zichtbaar.[/quote:369a224b5e] Ofschoon ik zelf wel vaker errors gehad heb bij het gebruik van PartitionMagic, weet ik niet meer of ik ook eens Error #110 heb gehad. Maar had je de info over Error #110 al gelezen op http://www.symantec.com/techsupp/primus/id2718.html
 • Ik heb inderdaad e.e.a gelezen, doch geen van de oorzaken is van toepassing. De fout ontstond echt na installatie van Rdhat. Ik opende erna PM en er verschenen meldingen achter elkaar dat lba en chs waarden niet overeenstemden en de vraag kwam steeds of PM dat moest herstellen. Ik steeds ja drukken totdat uiteindelijk de foutmelding 117 kwam dat de driveletter niet geidentificeerd kon worden. Partitioninfo tenslotte meldde tenslotte dat het om fout 110 ging. Is er geen ander partitioneringsprogramma die dergelijke fouten kan herstellen?
 • [quote:7e6dc1227d="Middelburg"]De fout ontstond echt na installatie van Rdhat. Ik opende erna PM en er verschenen meldingen achter elkaar dat lba en chs waarden niet overeenstemden en de vraag kwam steeds of PM dat moest herstellen. Ik steeds ja drukken totdat uiteindelijk de foutmelding 117 kwam dat de driveletter niet geidentificeerd kon worden. [/quote:7e6dc1227d] Had je Red Hat alleen geïnstalleerd. Of gebruikte je Red Hat's Disk Druid om te partitioneren? Soms kunnen er problemen ontstaan als er op één harddisk, twee partitionerings tools worden gebruikt. Het herstellen zou dan te moeilijk kunnen zijn voor PartitionMagic. [quote:7e6dc1227d="Middelburg"] Partitioninfo tenslotte meldde tenslotte dat het om fout 110 ging. Is er geen ander partitioneringsprogramma die dergelijke fouten kan herstellen?[/quote:7e6dc1227d] Waarschijnlijk niet. Een ander partitionerings programma kan toch ook niet weten hoe de correcte partitie tabel zou moeten zijn. Eventueel zou je het kunnen proberen met TestDisk. Die zou dit probleem wellicht kunnen oplossen. Ik heb er wel eens verdwenen partities mee teruggehaald. Maar maak van tevoren wel een goede back-up van al je onmisbare documenten. Want TestDisk zou het probleem ook erger kunnen maken.
 • Jolo, hartelijk dank voor je suggesties.
  De fouten 110 en 117 heb ik kunnen herstellen middels Solution: Large Drive Placeholders and Error 110 (http://www.symantec.com/techsupp/primus/id2791.html). Ik krijg nu nog wel de meldingen van de diskgeometry Ik kan nu wel PM opstarten. Ik heb in de tussentijd een evaluatieversie gedownload van Partition table doctor (http://www.ptdd.com) en daar komt uit dat van de 10 partities die ik heb er diverse foutieve startheads cq sectoren en end heads hebben:
  - een aantal partities (3 stuks) hebben als starthead 15: zou 1 moeten worden
  - een aantal partities (3 stuks) hebben startsector 63: zou 1 moeten worden
  - een aantal partities (7 stuks) hebben als endhead 15: zou 254 moeten worden
  - eentje, de eerste heeft als endhead 10, zou 254 moeten zijn.
  Zou ik dit veilig zo kunnen wijzigen middels een programma en zouden de problemen dan weg zijn?
  Mijn 120 gb schijf geeft overigens nog maar circa 114.000.000 mb's aan.
 • Nadat ik zowel Redhat en Mandrake verwijderd heb en de ruimte die ze in beslagnamen heb vrijgegeven, unallocated heb gemaakt, waren de problemen verdwenen.
  Daarna heb ik als proef nogmaals Redhat er op gezet met de optie automatisch laten partioneren en formatteren. Wederom ging het mis. Fout 117 verscheen (driveletter kan niet worden geidentificeerd) nadat ik PM probeerde te opnenen. PM liet zich weer niet openen. Ook de demo van Partition table Doctor gaf aan dat er fouten zaten. Omdat PM zich weer niet liet openen door de foutmelding heb ik tenslotte een live linux cd gepakt en middels Qtparted de drie partities vewijderd. Qtparted gaf overigens geen bijzondere meldingen mbt de partities. Nu waren de problemen voorbij.
  Kennelijk is het gewenst na installaties van systemen, die ik uit nieuwsgierigheid vaak doe, de partitietabel steeds even je schijf te controleren op mogelijke problemen. Zonder PM te draaien zou ik e.e.a. niet in de gaten hebben gehad en wellicht binnen niet al te lange tijd tegen echt serieuse problemen zijn aangelopen.
 • [quote:f1de7f03a5="Middelburg"]Daarna heb ik als proef nogmaals Redhat er op gezet met de optie automatisch laten partioneren en formatteren. Wederom ging het mis. Fout 117 verscheen [/quote:f1de7f03a5] Maar als je nu de Linux- en swap partitie maakt met PartitionMagic. En deze partities door Red Hat's Disk Druid laat formatteren.
 • [quote:55c91ffe84="jolo"][quote:55c91ffe84="Middelburg"]Daarna heb ik als proef nogmaals Redhat er op gezet met de optie automatisch laten partioneren en formatteren. Wederom ging het mis. Fout 117 verscheen [/quote:55c91ffe84] Maar als je nu de Linux- en swap partitie maakt met PartitionMagic. En deze partities door Red Hat's Disk Druid laat formatteren.[/quote:55c91ffe84]

  Ook dat gaat het fout. Ik heb net nog Mandrake 10 geinstalleerd: dat ging wel zonder problemen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.