Vraag & Antwoord

OS Windows

Register vermeldingen

Anoniem
interface56
7 antwoorden
 • Ik formatteer zo af en toe m'n C-schijf met daarop Windows en andere software. Op mijn D-schijf staan wat games. Na het formatteren van C: werken die games over het algemeen niet meer, sommige nemen genoegen met het opnieuw invoeren van cd-key, andere melden doodleuk dat ik ze opnieuw moet installeren. Logisch, want er worden register vermeldingen vermist. Is het mogelijk de register vermeldingen die nodig zijn voor het zonder problemen starten van de game na het formatteren van de C-schijf te achterhalen en hiervan een back-up te maken om ze daarna terug te plaatsen? Of levert dit andere problemen op?
 • kennelijk formatteer en herinstalleer je alleen je besturingssysteem, en blijft je besturingssysteem in feite ongewijzigd.
  wat je zou kunnen doen is je registerbestanden (user.dat en system.dat) kopiëren en na formatteren de kopie terugzetten. (kan ook: register exporteren en in zijn geheel weer importeren).
  wat ook kan, en me zelfs handiger lijkt, is: maak met ghost een image van een goed werkende systeempartitie en zet die terug op het moment dat je nu tot formatteren zou besluiten.
  (dit is info voor een win98 systeem, heb je 2k of xp dan moet je een ander advies afwachten)
 • Dan moet je een programma hebben die "afvangt" tijdens de installatie wat er in het register wordt bijgeschreven. Je spel is dan snel te herstellen door de betreffende registersleutels "erbij" te plakken". Als er ook in de windows map wordt bijgeschrijven moet dat daar ook opnieuw gebeuren; maar een en ander lijkt me nauwelijks opwegen tegen een verse installatie.
  Als je windows 98 hebt kun je eenvoudig met partion magic een copie van je syteem maken als het net vers geïnstallerd is, je alle windows updates hebt gedaan en je de belangrijkste programma's hebt geïnstalleerd (tekstverwerken, bep. spellen enz.) Dat kan evt ook gratis met het commando
  xcopy32 c:\*.* e:\*.* /c/e/k/h
  daarmee ku8n je een backup- partitie (in dit geval e:\ ) vullen die je naderhand zonodig verbergt (hidden) .
  Na vervuiling of andere gedoe (virus) met je lopende installatie zet je dit back-up pakket in een korte tijd (pakweg een kwartier) weer terug. op c:
  Let op dat je de map mijn documenten en je mail bestanden op d: zet zodat die behouden blijven!
  Bij XP is me dat maken van een kloon nog niet gelukt omdat ik dan bootproblemen heb in die xp installatie (zie elders in dit forum)
 • Een image maken of een kopie van het volledig register terug zetten is voor mij geen optie. Ik heb een Automatische Installatie CD gemaakt, zie C!T Mei. Het gaat mij puur om de register sleutels die nodig zijn om het spel te kunnen spelen. Hoe kan ik die achterhalen of afvangen?
 • Het idee:
  1)
  Maak een backup (export) van je registry voordat je het spel installeert en eentje daarna.
  2)
  Vergelijk de twee en je hebt de verschillen.
  3)
  Plaats de verschillen in een reg-file en draai die na een her-installatie van je OS.

  De fijnere details moet je zelf uitwerken, ben daar even te lui voor.
 • Ja, zo'n idee had ik ook. Maar moet ik dan het hele register doorzoeken? of is daar iets voor om snel de verschillen te zoeken… 8)
 • [quote:14cfc65d1a="jaccoswinkels"]Ja, zo'n idee had ik ook. Maar moet ik dan het hele register doorzoeken? of is daar iets voor om snel de verschillen te zoeken… 8)[/quote:14cfc65d1a]
  Export gaat naar een tekstfile; het (commandline gebaseerde) windows/dos commando [i:14cfc65d1a][b:14cfc65d1a]fc[/b:14cfc65d1a][/i:14cfc65d1a] kan de verschillen opzoeken. Er zijn ook wel luxere tools zoals [i:14cfc65d1a][b:14cfc65d1a]windiff[/b:14cfc65d1a][/i:14cfc65d1a].

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.