Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

NTLDR file verwijnt steeds (winXP pro) ??

Anoniem
Binary
7 antwoorden
 • Help,
  Regelmatig moet ik mijn systeem opnieuw installeren omdat de file NTLDR.exe verwenen is van de harde schijf en mijn systeem daarna niet meer wil opstarten. Deze file staat in windows in de directory C:\windows\servicepatchfiles\:386\…
  Kan iemand mij vertellen hoe dit kan. Ik gebruik norton 2004 - ad-aware 6.0 pro en spyboth om virussen te weren en Windows XP Pro met de laatste updates van microsoft.
 • Ik dacht dat dat filetje in de hoofdmap van C zit.

  Kun je niet gewoon NTLDR.EXE van de WinXP cdrom kopieren naar de Harde Schijf? Hiervoor moet je een (dos) opstartdiskette hebben met NTFS ondersteuning. Deze is wel op internet te vinden, heb ik zelf ook gebruikt.
 • weet je toevallig waar ik zo'n file kan vinden die met ntfs overweg kan ?
 • http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/ntfsdos.shtml

  Achter deze link vind je het bestand ntfsdos.exe. Deze plaats je op de Windows XP opstartdiskette. Als je de pc dan opstart met de opstartdiskette voer je ntfsdos.exe uit en je hebt NTFS ondersteuning.
 • prog gedownload maar als ik de file kopieer krijg ik nog steeds de melding dat NTLDR ontbreekt

  als ik met Ghost een backup terug zet draait alles goed zodra ik internet aansluit wordt de file NTLDR van mijn PC verwijderd !!!???

  Wat kan ik hier tegen doen ???
 • [quote:421d899d38="Bluechip"]Help,
  Regelmatig moet ik mijn systeem opnieuw installeren omdat de file NTLDR.exe verwenen is van de harde schijf en mijn systeem daarna niet meer wil opstarten. Deze file staat in windows in de directory C:\windows\servicepatchfiles\:386\…
  Kan iemand mij vertellen hoe dit kan. Ik gebruik norton 2004 - ad-aware 6.0 pro en spyboth om virussen te weren en Windows XP Pro met de laatste updates van microsoft.[/quote:421d899d38]

  Check is of de attributen van ntldr in de c:\ root wel staan op
  HIDDEN (Verborgen) en READ ONLY (alleen lezen).
  Dus je gaat met exlporer naar c:\ root klikt met rechtermuis op NTLDR en je vraag de properties (eigenschappen) op. Meteen op het tabblad general moet je kunnen zien of NTLDR wel hidden en read only is.
 • [quote:c4c153c7e5]Meteen op het tabblad general moet je kunnen zien of NTLDR wel hidden en read only is.[/quote:c4c153c7e5]
  Volgens mij hoeft NTLDR op C:\ niet hidden of read-only te zijn; dat was bij mij ook niet het geval, maar alles deed het wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.