Vraag & Antwoord

OS Windows

Vensterweergave in XP

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Bij het installeren van Norton Antivirus onder Windows XP op een P4 systeem verschijnt het openingsscherm. Als daarna gekozen wordt voor installeren van het programma is de tekst in het volgende scherm (licentievoorwaarden) zo groot dat deze niet in het venster past en daardoor niet te lezen is. Ook de keuzeknop voor "Akkoord" is niet zichtbaar. Daardoor is het niet mogelijk verder te gaan met de installatie. Dit verschijnsel doet zich sinds kort voor, ook bij installatie van andere programma's. Wat kan de oorzaak zijn en wat doe ik er aan?
 • Schermresolutie hoger zetten misschien? :wink:
 • De schermresolutie heeft niets met dit probleem te maken daar het betreffende scherm een pop-up scherm betreft. Bovendien heeft dit probleem zich met de huidige resolutie (1024*768) nooit eerder voorgedaan.
 • lettertypen te groot ingesteld?
 • als je deze software bij de pcboer heeft gekocht.
  dan is het beste om daar naar toe te gaan.
  maar als het een copy is dan heb je pech :lol:
 • Jammer dat er allemaal van die onzinnige reakties komen op mijn vraag.
  Zeker als dat figuren zijn die zich "Oude rot" noemen.
  Het betreft hier originele software die al eerder op dezelfde PC zonder problemen is geinstalleerd.
 • [quote:a02c845299="Ger Dijkers"]
  De schermresolutie heeft niets met dit probleem te maken daar het betreffende scherm een pop-up scherm betreft. Bovendien heeft dit probleem zich met de huidige resolutie (1024*768) nooit eerder voorgedaan.
  [/quote:a02c845299]

  Maar je zou voor de gein 's 1280x1024 of zelfs 1600x1200 kunnen proberen en kijken of je er dan wel bij kan.

  Je zou ook dpi-setting in de properties van je display adapter lager kunnen zetten, de lettergrootte wordt vaak hierdoor bepaald.
 • [quote:040ae944d8="Ger Dijkers"]
  Jammer dat er allemaal van die onzinnige reakties komen op mijn vraag.
  Zeker als dat figuren zijn die zich "Oude rot" noemen.
  Het betreft hier originele software die al eerder op dezelfde PC zonder problemen is geinstalleerd.
  [/quote:040ae944d8]

  Dat de reacties jou onzinnig lijken, heeft waarschijnlijk ook te maken met het niet goed aan kunnen geven van het probleem. Frustraties die je hebt omdat iets niet lukt moet je maar op iemand anders afreageren, een psycholoog of zo.

  Er kunnen zoveel oorzaken zijn waarom iets eerst wel gewoon werkt, maar later niet meer. Maar eerst moeten we vaak een aantal zaken uitsluiten, voordat we tot een oplossing komen op dit forum. Soms is er niet eens een oplossing voor te vinden … Als je geen geduld hebt kan je ook naar een reparateur toe, maar die kost vaak centen.

  Oorzaken? Misschien is er iets gewijzigd in met de display adapter, wellicht andere drivers geinstalleerd dan voorheen? WinXP deze keer inclusief SP1 geinstalleerd? Kan van alles zijn … Er MOET in ieder geval wel IETS anders zijn dan bij de eerdere installatie, want zover ik weet bestaat er nog geen Artificial Intelligence (wel Natural Stupidity heb ik ergens gelezen :P ).

  Ff for the record, ik noem mezelf geen Ouwe Rot, die aanduiding komt automatisch na verloop van tijd als je zaken (zinnig of onzinnig :lol: ) op dit forum post. Maar als ik nog zo'n k*treactie van jou terug zie, bekijk het dan maar met je suffe keuzeknoppie … :evil:
 • En als je het niet oplost kan je altijd met 'Tab' naar het volgende object gaan.
 • [quote:9a3b9d784c="MichielPH"]
  En als je het niet oplost kan je altijd met 'Tab' naar het volgende object gaan.
  [/quote:9a3b9d784c]

  Maar dat zie je niet als het object buiten beeld staat … :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.