Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Installatie van windows XP

WhiteCap
8 antwoorden
 • Ik draai nu op windows 98 SE, maar ik zit er over te denken om XP er op te zetten als ik mijn nieuwe systeem bij elkaar heb (bijna alles al gekocht).
  Als ik xp ga installeren, moeten dan beide hd geformatteerd worden? Ik hoop van niet, want ik heb heel veel data op mijn d-schijf staan die ik niet kwijt wil.
  Nog een vraagje: als ik xp opnieuw wil installeren (omdat er een fout in xp zit), hoe moet ik dan te werk gaan? Een vriend van mij heeft dat bij zijn pc gedaan, maar hij kreeg op een gegeven moment 2 versies van windows xp op zijn pc.
 • Kijk hier eens
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=93702
 • [quote:521865d6a3="feike1977"]
  A Als ik xp ga installeren, moeten dan beide hd geformatteerd worden?
  B Nog een vraagje: als ik xp opnieuw wil installeren (omdat er een fout in xp zit), hoe moet ik dan te werk gaan? Een vriend van mij heeft dat bij zijn pc gedaan, maar hij kreeg op een gegeven moment 2 versies van windows xp op zijn pc.[/quote:521865d6a3]A: nee, tenzij je 98 wil behouden en xp samen met je 98 op je computer wil zetten: dan moet xp op een andere partitie / schijf (dan kan je natuurlijk je data eerst kopieren naar de A en dan xp op de tweede schijf zetten)

  B: dit heeft hij omdat hij dus niet goed gekeken heeft toen de computer vroeg op welke schijf hij xp moest zetten: de beginschermen aandachtig bekijken is de boodschap. Moeilijk zijn ze niet, maar je mag er niet zo maar overlopen…
 • Als je dus xp opnieuw wilt installeren, dan moet je de cd van xp opstarten na de boot en dan krijg ja vanzelf de mededeling welke schijven je wilt formatteren? En dan dus de schijf kiezen waar xp op staat?
 • edit: fout antwoord (goed antwoord in verkeerde draad ) :-?
 • Als je dus xp opnieuw wilt installeren, dan moet je de cd van xp opstarten na de boot en dan krijg je vanzelf de vraag welke schijf (partitie) je wilt gebruiken om te installeren. Daarna volgt de vraag of je het bestandssysteem ongewijzigd wilt laten (en dus een dubbele installatie) of wilt formatteren (FAT of NTFS).
 • [quote:c82ec2fd62="Binary"]Als je dus xp opnieuw wilt installeren, dan moet je de cd van xp opstarten na de boot en dan krijg je vanzelf de vraag welke schijf (partitie) je wilt gebruiken om te installeren. Daarna volgt de vraag of je het bestandssysteem ongewijzigd wilt laten (en dus een dubbele installatie) of wilt formatteren (FAT of NTFS).[/quote:c82ec2fd62]

  Welke optie voor formatteren moet ik dan gebruiken: FST of NTFS?
 • Ik zou de zelfde bestandsindeling gebruiken als de andere schijf.

  Maar voor XP wordt NTFS aangeraden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.