Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP opnieuw installeren?

Anoniem
Middelburg
9 antwoorden
 • Ik wil mijn computer helemaal opnieuw installeren. Hoe moet je dit precies doen?
  Eerst alle bestanden (zoals werkstukken voor school) op een cd'tje zetten die je wilt bewaren.
  En daarna, moet je dan gewoon de cd van windows XP erin doen en installeert die dan vanzelf over het vorige heen of moet je eerst nog iets verwijderen van je computer? Hoe moet dit precies?
 • Zoals je zelf al zei eerst alles wat je wil bewaren op cd branden.
  Opstarten met de cd van Xp in de cd-rom speler en opstarten van cd speler. (komt een vraag in beeld of je van de HD of van de cd wil starten)
  daarna goed lezen wat er staat het spreekt voor zich.
 • Helemaal opnieuw … dan neem ik aan dat je alle troep er eerst af wilt hebben. Dan moet je bij de herinstallatie de partitie waarop je je schone WinXP installatie wilt zetten, aangeven dat je de schijf eerst wilt formatteren.

  Als je toch bezig bent met formatteren, zou je ook meteen kunnen kijken of je schijfpartities aan kunt maken. Dan hoef je bij de volgende herinstallatie niet weer een CD-tje te branden, maar verplaats je de bestanden die je wilt houden gewoon naar een andere partitie die je bij de herinstallatie van XP ongemoeid laat.
 • [quote:85ea15ffbc="Obi-wan-kenobi"]Helemaal opnieuw … dan neem ik aan dat je alle troep er eerst af wilt hebben. Dan moet je bij de herinstallatie de partitie waarop je je schone WinXP installatie wilt zetten, aangeven dat je de schijf eerst wilt formatteren.[/quote:85ea15ffbc]

  Dat dat kan tijdens de installatie daarom zei ik ook dat hij moet lezen wat in de schermen staat.
 • Na backupen,


  gewoon eerst ff naar de BIOS setup menu en daar first boot op CD-ROM zette, douw gewoon de setup CD d`r in en start je PC op. Druk op toets en volg de stappe. En na Windows de rest nog he :lol:
 • Misschien is het ook slim na te gaan of je alle drivers compleet hebt. Eventuele updates via internet downloaden. Of je moet natuurlijk de beschikking hebben over een andere pc.
 • Verplaatst naar OS Windows
 • En de stickeys even lezen?
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=93702 :wink:
 • [quote:d75d5b7c37="Velduh"]Eerst alle bestanden (zoals werkstukken voor school) op een cd'tje zetten die je wilt bewaren.
  [/quote:d75d5b7c37] Vanzelfsprekend, maar ik heb het vaak genoeg meegemaakt bij anderen: Vergeet geen back-up van je internet-favorieten, je e-mailadressenboek, je e-mail accounts en eventueel je inbelverbindingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.