Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[XP Home] Laptop zonder printerpoort

Peter Vooges
11 antwoorden
 • Mijn vraag is deels software, deels hardware-matig.
  Toch hier maar even geplaatst.

  Ik heb een aardige voor jullie.

  Ik heb een laptop, zonder printerpoort. Maar ik heb software met een dongle, die op een printerpoort moet komen…….

  Wat nu??
 • [quote:836d6aa2e0="Noesje1"]Ik heb een laptop, zonder printerpoort. Maar ik heb software met een dongle, die op een printerpoort moet komen…….Wat nu??[/quote:836d6aa2e0]A) Een laptop kopen MET Printerpoort.
  B) Evt. uitkijken naar en USB (als dat er wel op zit) naar printerpoort converter. Althans, voor zover zo'n oplossing gaat werken met zo'n dongle. want die zijn meestal nogal kritisch.
  C) De fabrikant bellen voor een ander type dongle.

  Volgens mij heb je niet veel andere opties.
 • [quote:d861c301eb="Captain_Kansloos"]
  A) Een laptop kopen MET Printerpoort. [/quote:d861c301eb]

  Tja, als je alles van te voren weet…. :lol: :lol:

  [quote:d861c301eb="Captain_Kansloos"]
  B) Evt. uitkijken naar en USB (als dat er wel op zit) naar printerpoort converter. Althans, voor zover zo'n oplossing gaat werken met zo'n dongle. want die zijn meestal nogal kritisch.[/quote:d861c301eb]

  Ja, heb ik ook al aan zitten denken. Ik las zoiets in de C!T, maar schijnt nogal prijzig te zijn??
  En als ik dan van jou lees dat het ook geen zekere oplossing is… :cry:

  [quote:d861c301eb="Captain_Kansloos"]
  C) De fabrikant bellen voor een ander type dongle.

  Volgens mij heb je niet veel andere opties.[/quote:d861c301eb]

  Hebben we gisteren gedaan. Die is voor onze versie van de software niet beschikbaar. En een update kost al snel ruim 700 euro.
 • Zeg, Captain Kansloos, ik heb op de volgende site even snel dit gevonden:
  http://www.nowthatsit.nl/?categorie_id=198

  Beetje in het midden staat een usb-printer converter (kabel) voor 29 euro.
  Dat lijkt mij niet duur, maar het komt ook een beetje simpel op me over, of is dit wat je bedoelt met zo'n converter? Enkel en alleen een kabel??

  Ik zie trouwens nu ook, dat deze niet voor XP is….
 • [quote:b19f8149ec="Noesje1"]Ik zie trouwens nu ook, dat deze niet voor XP is….[/quote:b19f8149ec]Nou ja, er staat niet expliciet dat ie NIET ondersteund wordt door XP.

  http://www.nowthatsit.nl/?categorie_id=198

  Win2000 staat wel in de lijst en vaak is het zo dat wat door 2000 ondersteund wordt ook onder XP werkt. Maar dat is zeker geen garantie! Of je het het risico waard vindt moet je voor jezelf bepalen. Een vervangend pakket is iig ook erg duur.
 • [quote:aae0f9bc70="Captain_Kansloos"]Win2000 staat wel in de lijst en vaak is het zo dat wat door 2000 ondersteund wordt ook onder XP werkt. Maar dat is zeker geen garantie! Of je het het risico waard vindt moet je voor jezelf bepalen. Een vervangend pakket is iig ook erg duur.[/quote:aae0f9bc70]

  Mja, dat is zo, van W2000 naar XP.

  Maar, even voor de goede orde, dit is wat jij bedoelt met een converter? Ik neem aan dat er in de plug het 1 en ander aan electronica zit die de omzetting van usb naar LPT veroorzaakt?
  En weet jij toevallig ook hoe zoiets werkt? Komt er een (viruele) printerpoort in de apparaatlijst te staan of zoiets?
  Want die software is natuurlijk op zoek naar een printerpoort. Er moet denk ik kenbaar gemaakt worden dat de software info stuurt naar die virtuele poort, en vervolgens de dongle tegenkomt???
 • [quote:bbdc323597="Noesje1"]dit is wat jij bedoelt met een converter? Ik neem aan dat er in de plug het 1 en ander aan electronica zit die de omzetting van usb naar LPT veroorzaakt?[/quote:bbdc323597] Dat is idd wat ik bedoel. De vorm waarin ie komt ie niet zo belangrijk. Ik neem aan dat er betrekkelijk weinig electronica in dat ding zit. Waarschijnlijk alleen een convertertje van parallel (LPT) naar serieel (USB). De rest wordt waarschijnlijk in de driver opgelost. Ik zou trouwens wel even navragen in die winkel of ie ook in XP ondersteund wordt.[quote:bbdc323597]En weet jij toevallig ook hoe zoiets werkt? Komt er een (viruele) printerpoort in de apparaatlijst te staan of zoiets? Want die software is natuurlijk op zoek naar een printerpoort. Er moet denk ik kenbaar gemaakt worden dat de software info stuurt naar die virtuele poort, en vervolgens de dongle tegenkomt???[/quote:bbdc323597]Ik heb geen ervaring met dat specifieke ding, maar ik kan me voorstellen dat er idd een 'softwarematige' LPT poort bij gefantaseerd wordt. Hoe je het programma vervolgens moet wijsmaken dat ie daar gebruik van moet maken weet ik niet. Misschien hebben anderen op dit forum daar ervaring mee?
 • Kan je niet kijken of er een port-replicator beschikbaar is voor je laptop, heb je gewoon een officiele parallelpoort.
 • [quote:0253ae4207="Venzent"]……….Kan je niet kijken of er een port-replicator beschikbaar is………[/quote:0253ae4207]

  Ehhhhh…… wa's dat??? :oops:

  Nooit van gehoord. Uhm, koop ik dat bij de fabrikant van de laptop, of is zoiets gewoon te koop in de pc-shop?
 • Meestal zit er aan de onderkant van de laptop een slot (of achterop), deze is smal en breed. Hier kan je een port-replicator op aansluiten en op die port-replicator zit dan een serieel-, parallel, VGA-, USB-, etc etc.
  Zal je bij de fabrikant van de laptop moeten nakijken, om welk model/type laptop gaat het?
 • [quote:f682a02e53="Venzent"]Meestal zit er aan de onderkant van de laptop een slot (of achterop), deze is smal en breed. Hier kan je een port-replicator op aansluiten en op die port-replicator zit dan een serieel-, parallel, VGA-, USB-, etc etc.
  Zal je bij de fabrikant van de laptop moeten nakijken, om welk model/type laptop gaat het?[/quote:f682a02e53]

  Venzent, dat moet ik nakijken, want die laptop staat thuis.
  Het is in ieder geval een Packard Bell, maar exacte model hoor je morgen dan van me.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.