Vraag & Antwoord

OS Windows

Formateren of niet

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik heb een probleem met mijn pc.
  Hij vraagt of ik windows wil activeren, wat ik overigens al tijdje terug heb gedaan, maar als ja kies, gaat 'ie weer terug naar het log-in scherm, en als ik nee kies doet 'ie hetzelfde.
  Ik wou het dus doen in veilige modus met zo'n activeer programma, maar veilige modus kan ik ook niet meer in.
  Ik heb geprobeerd om Win98se erop te zetten, en dan alles back-upen, en WinXP Pro geheel opnieuw te installeren. Maar win98se kon ik niet installeren, omdat winxp NTFS heeft en Win98se FAT32 moet hebben. Ik heb dus de disks van PM8.0 gepakt en ik wou het dus converteren naar een FAT32 station, maar nou stond er maar 1 partitie met (waar ik er normaal 2 heb) met als naam een (***ERROR, weet niet meer precies wat er op de sterretjes stond, maar een aantal cijfers).
  Nou mijn vraag moet ik m'n pc maar converteren, zodat alles helemaal weg is of weten jullie nog iets.

  Met opstartdiskettes (van Microsoft)heb ik het ook al geprobeerd, maar op disk 4 was iets beschadigd, ik heb het 2 x geprobeerd.
 • Je kan ook met de CD van WinXP een recovery-installatie doen; de fouten in Windows worden (als het goed is) gerepareerd, dus waarschijnlijk ook het jouwe.
  De recovery-installatie doe je door op te starten vanaf de CD van WinXP, en bij de keuzes kiezen voor "Installatie repareren" of iets in die trant.

  Maak voor de zekerheid wel een backup van vitale documenten etc.!
 • Dat kan ook niet want ik kan niet meer in m'n pc komen.
  Maar ik ga 'm fomateren want bij het opstarten zegt 'ie al dat een bestand die windows nodig heeft beschadigd is.

  Close dit topic maar!
 • Download de 6 opstart diskettes bij microsoft, hiermee lukt het wel.

  Of anders de pc opstarten met een W98 opstart floppy en met fdisk de non dos partitie verwijderen.

  succes
 • [quote:4d38bb8074="markwelleweerd"]Ik heb een probleem met mijn pc.
  Hij vraagt of ik windows wil activeren, wat ik overigens al tijdje terug heb gedaan, maar als ja kies, gaat 'ie weer terug naar het log-in scherm, en als ik nee kies doet 'ie hetzelfde.[/quote:4d38bb8074]Dat "tijdje" terug zegt niet zoveel. Geregeld klaagt bij mij Windows XP ook dat mijn computer niet meer dezelfde is. Tja, dat komt vermoedelijk omdat ik nog wel eens wat omwissel, een HD bijplaats en/of wat uitprobeer. De laatste 3 keren moest ik dus Microsoft bellen … en alle volgende keren vermoedelijk ook. Persoonlijk vind ik Microsoft een beetje te moeilijk doen. De eerste keer had ik bijvoorbeeld maar 3 dagen om de boel rond te krijgen. Dat is soms best wel krap. Vermoedelijk heb je ook iets dergelijks gehad en iets te lang genegeerd. De volgende keren kreeg ik gelijk contact, maar ja, het blijft een in mijn ogen onnodig gedoe.
 • [quote:76a909de2c="markwelleweerd"]Ik heb geprobeerd om Win98se erop te zetten, en dan alles back-upen, en WinXP Pro geheel opnieuw te installeren. Maar win98se kon ik niet installeren, omdat winxp NTFS heeft en Win98se FAT32 moet hebben. Ik heb dus de disks van PM8.0 gepakt …[/quote:76a909de2c] Ide de backup gelukt? Zoniet, dan moet je erg voorzichtig te werk gaan. En anders gewoon opnieuw installeren. Voor een legale WinXP versie vind ik dit overigens wel een hoop gedoe.
 • Ik heb alles al opnieuw geinstaleerd
 • [quote:28f7d8ce65]Ik heb alles al opnieuw geinstaleerd[/quote:28f7d8ce65]

  Hoe heb je het nu gedaan ??
 • [quote:58dc59402b="J.A.Maurer"][quote:58dc59402b]Ik heb alles al opnieuw geinstaleerd[/quote:58dc59402b]

  Hoe heb je het nu gedaan ??[/quote:58dc59402b]

  met diskette van win98se

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.