Vraag & Antwoord

OS Windows

winXP start niet

8 antwoorden
  • winXP blijft hangen bij het zwarte scherm met XP-flag en blauwe pendel en gaat niet berde. Restore en repair geprobeerd, probleem niet opgelost. Wat nu? In veilige modus start hij wel, wat kan ik hier aan doen? Groeten.
  • druk tijdens het opstarten op F8 en als het goed is kun je een optie kiezen last known good configuration (engelse versie winXP) of laatste bekende juiste configuratie ( nederlandse versie Xp) kijk nu of die wel verder wil opstarten. Zoniet heb je dan wat meer informatie over wanneer dit probleem zich voor deed? bijv na installeren nieuwe hardware/software?
  • het is zo maar gebeurd. Ik heb geen hardware of software geinstalleerd, heb wel wat verwijderd, het ging om een dialer die automathisch via internet geinstalleerd was. f8 keuzes helpen ook niet.
  • en als ik het goed begrijp kun je met systeemherstel in veilige modes niet terug naar een eerder herstelpunt? geeft hij dan een foutmelding dat hij het niet heeft kunnen herstellen?
  • nee ik krijg geen melding van mislukte restore, nadat ik winxp opnieuw heb geinstalleerd (als repair) zijn er geen restore pointes meer beschikbaar.
  • Ok, dan kun je nog het volgende proberen start eerst de computer gewoon op en wacht tot hij weer stopt, reset en start dan in veilige modes als je dan in configuratiescherm -> systeembeheer -> logboeken kijkt kun je onder systeem kijken bij welk onderdeel hij is blijven hangen (staat dan een rood kruis voor). meestal zullen er wel meerdere kruisen staan en als je die even via een schermafbeelding op het forum zet kunnen we je misschien verder helpen. overigens als je er niet al te belangrijke dingen op hebt staan zou ik adviseren om een nieuwe installatie van windows XP uit te voeren dus gewoon de schijf formatteren en windows er schoon op zetten.
  • in het engels zie ik dat waar een rood kruisje staat de source atapi is
  • nee sorry dat is niet juist, als ik op system klik krijg ik niets te zien behalve de melding dat de operatie niet mogelijk is omdat interface unknown is

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.