Vraag & Antwoord

OS Windows

boot-probleempje

7 antwoorden
  • Hoi allemaal, Ik heb sinds kort een naar probleem bij het booten van mijn pc. Ik heb een compaq 5WV275 (750 MHZ, AMD DURON, 60 GB schijf, 192 MB Ram). Telkens als ik hem opstart dan blijft de computer in het allereerste scherm hangen,het scherm waarin met rode letters COMPAQ, staat. Hij wil niet doorstarten en je kan niks doen, ook niet in het bios komen. Hij doet het wel weer als ik de scanner uit de USB-poort trek. Je zou dus zeggen dat de scanner kapot is of zo, maar als ik de pc dan opgestart heb en ik sluit de scanner weer aan op de USB-poort dan doet de scanner het gewoon. Wie weet wat er aan de hand kan zijn??
  • Als eerste zou ik proberen om een BIOS update uit te voeren (mits deze beschikbaar is natuurlijk). Heb je geprobeerd om die scanner via een powered HUB aan te sluiten?
  • Je kan eens in de bios setup kijken om b.v. usb toetsenbord support uit te zetten. (mits je geen usb toetsenbord hebt natuurlijk) Ik heb wel eens vaker verhalen gehoort dat het ook kan liggen aan de combinatie met een A-merk pc, die hebben soms de raarste kuren.
  • aan de combinatie tussen een A-merk pc en wat dan?? ??de scanner?? De scanner is trouwens een HP Scanjet 3530c
  • Ik heb wel eens verhalen gehoort dat een bepaalde hp printer het vertikte om samen met een a-merk (ik dacht packard bell) pc te werken. Op andere pc's deed ie het wel. Vandaar. Maar ik vind het wel raar eigenlijk dat dat kan. Maar om nog even op te sommen uit vorige posts: - bios update - powered hub gebruiken (of heeft deze scanner een losse voeding?) - usb keyboard support uitzetten. (en andere usb functies, je weet maar nooit) Als je hier mee begint dan kunnen we dingen uitsluiten. Verder is dit wel een vaag probleem. Zitten er nog meer dingen op de usb poort?
  • ik ben niet zo thuis in de hardware kant van de pc, dus als iemand mij kan uitleggen hoe ik bios-update doe en wat een powered hub is???
  • [quote:2799104ee5]ik ben niet zo thuis in de hardware kant van de pc, dus als iemand mij kan uitleggen hoe ik bios-update doe [/quote:2799104ee5] Bij Compaq,oftewel HP,vond ik de volgende sites voor je, [url]http://search.hp.com/gwnldut/query.html?submit.x=2&submit.y=3&qt=bios&la=nl&col=gwnldut+ccnl[/url] [url]http://www.hp.com/cgi-bin/cposupport/ccsearch/search-product?pname=compaq+5WV275+&qry=bios&ctry=nl&lang=nl&dlc=nl&sni=&search=0&submit.x=6&submit.y=8[/url] [url]http://www.hp.com/cgi-bin/cposupport/ccsearch/displayans?sni=compaqpres93923&lname=Compaq%20Presario%205WV275%20desktop%20PC&pname=Compaq%20Presario%205WV275%20desktop%20PC&qry=bios&pname_desc=Compaq%20Presario%205WV275%20desktop%20PC&opname=Compaq%20Presario%205WV275%20desktop%20PC&lang=nl&ctry=nl&ctflag=&search=0&stype=pn&ptype=consumer&iqry=&scat_sni=compaqpres89327&parse=&pn_sni=compaqpres99453&sn_oid=93923&plc=en&temp_hql=email,c_hp&spname=Compaq%20Presario%205WV275%20desktop%20PC[/url] [url]http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?lc=en&cc=nl&docname=c00007682&product=93923&dlc=nl&lang=en[/url] Bios updaten is niet simpel,dus voordat je iets onderneemt zou ik eerst het probleem ook bij Compaq voorleggen,want als het misgaat start de PC echt niet meer op.Weliswaar leer je alleen zwemmen door in het water te springen,maar sommige dingen kun je maar beter aan iemand overlaten die weet wat hij doet :wink: Voor info over usb kijk je maar ff hier, [url]http://www.microsoft.com/netherlands/windows/windows98/faq/usb.asp[/url] Greetz

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.