Vraag & Antwoord

OS Windows

Scandisk uitzetten

Anoniem
kamakazi
6 antwoorden
 • Weet iemand hoe je de (handmatig ingestelde!) scandisk check kan uitzetten voor Win2000pro?

  Het zit zo: ik wilde scandisk uitvoeren op all mijn partities, en Windows zou dat dan doen na het opnieuw opstarten. Alles ging goed, behalve met de C partitie. Er waren al wat bestanden in gebruik (hmm) en scandisk sluit af.
  Dan maar niet mijn C scandisk-en, maar omdat het nooit goed gaat, probeert Windows het elke keer opnieuw uit te voeren bij het opstarten - totdat het dus wel goed gaat.

  Ik heb -naar mijn weten- alle opstart plaatsen doorzocht, maar vond geen verwijzing naar scandisk. Ook de bestaande threads op dit forum, MS website en Google gaven niet 1-2-3 antwoord.

  Bvd.
 • wellicht startupcpl.exe downloaden en die er eens op loslaten?
  ook gekeken bij de taakplanner?
 • Yep; al gedaan, maar daar ook niet bij te vinden …
 • allebei gedaan?
  msconfig voor win2k opgehaald en geïnstalleerd?
 • [quote:e868dd9229="derkdejong"]allebei gedaan?
  msconfig voor win2k opgehaald en geïnstalleerd?[/quote:e868dd9229]

  Ja, ook al.
  Ik moet toch iets over het hoofd zien …

  In de logs van 'Toepassingslogboek' staat de output van scandisk keurig van de andere partities (WinLogon-ID1001), maar wat mij nu opvalt is dat er bijstaat dat het gepland was. Dat klopt natuurlijk, maar dat is dan niet via de Taakplanner, want die service is al sinds het begin handmatig uitgeschakeld geweest.
  Is er nog een 'verborgen' taakplanner in Windows?
 • Opstarten in veilige modus was bij mij de oplossing. (was wel xp) Ik moest dat btw 2 keer doen voordat het over was. Vooral de 1e keer duurde het opstarten erg lang, kennelijk omdat hij dus scande, maar dat liet ie niet zien, alleen zo'n knipperend streepje. Veel succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.