Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

mappen delen in XP in een thuisnetwerk

beursstarter
2 antwoorden
  • Ik heb een thuisnetwerk met 3 computers, een win95B, een win2000prof en een XPprof. verder nog DVD player (KISS player met netwerkkaart.) Ik werk met vaste ip adressen via een router. Alleen op de XP, de hoofdcomputer, staat een firewall. Ik krijg vanuit de 95 en 2000 geen toegang tot de gedeelde mappen van de XP. Krijg dan de melding op de andere computers "XP is niet toegankelijk toegang geweigerd". In de firewall zijn de ip's van 95 en 2000 trusted. Trouwens met de firewall uit lukt het ook niet. Terwijl ik wel toegang krijg tot de gedeelde printers die op de XP aangesloten zijn. Kan alles pingen vanuit elke lokatie, en kan op de XP wel in de gedeelde mappen van de 95 en 2000. Als ik bij computerbeheer kijk onder shares zie ik bij type "Vensters" staan. Bij de win 2000 staat hier "windows", dat zou het eigenlijk ook moeten zijn volgens mij, maar ik kan het niet wijzigen.

    Welke instelling moet ik aanpassen?? Ik heb al van alles geprobeerd maar het lukt niet, trouwens het heeft in het verleden wel gewerkt.

    groeten Fewi
  • Zorg dat op elke pc dezelfde gebruikers met dezelfde wachtwoorden aangemaakt zijn. Geef in XP die gebruikers rechten op de mappen die je wilt delen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.