Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

W2k overzetten naar andere HD in zelfde pc. mogelijk?

Anoniem
gerben
10 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik wil graag mijn pc'tje sneller maken door Windows op de snelste harde schijf te plaatsen ZONDER een nieuwe installatie. Is het mogelijk alle Windows bestanden van disk 1 naar disk 2 te kopiëren?

  [b:ee9594d30a]Op mijn pc'tje staat de volgende configuratie:[/b:ee9594d30a]
  HD1 (C) Windows, 6Gb
  HD2 (D) Bestanden, 40Gb
  HD3 (E) Back-ups, 3Gb

  Dit is het doel:

  [b:ee9594d30a]Hd2 Moet de primaire schijf worden:[/b:ee9594d30a]
  HD2 (C) Windows, 5Gb; (D) Bestanden 35 Gb (twee partities)
  HD1 (E) Back-up, 6Gb
  HD3 (F) Overige, 3Gb

  Windows simpelweg kopiëren, kan dat? Of loop ik tegen een aantal problemen op?

  Specs:
  PIII 750Mhz
  128 Mb RAM
  Windows 2000 Profesional

  d.
 • Je zou het kunnen uit proberen. Als je de originele bestanden op de andere schijf laat staan kun je altijd weer terug naar de voorgaande situatie. Andere vraag: hoe ga je het kopieren van de één naar de ander. Je zou dan toch een image moeten maken.
  Als de rest van de hardware hetzelfde blijft zou het volgens mij moeten kunnen werken.

  Suc6
 • "zou het kunnen proberen" is geen optie. het is namelijk een server en deze mag niet lang offline zijn. in theorie moet zo'n OS overzetten niet lang duren, maar ik ben bang iets over het hoofd te zien. Een image maken lijkt mij niet nodig. Als ik 'alle bestanden weergeven' aan heb, moet kopiëren kunnen.

  d.
 • [quote:36eaa7f804="Dilbert"]"zou het kunnen proberen" is geen optie. het is namelijk een server en deze mag niet lang offline zijn. in theorie moet zo'n OS overzetten niet lang duren, maar ik ben bang iets over het hoofd te zien. Een image maken lijkt mij niet nodig. Als ik 'alle bestanden weergeven' aan heb, moet kopiëren kunnen.

  d.[/quote:36eaa7f804]Mis je dan niet de bootsector oid. Imagen is toch makkelijker, dan kan je niks vergeten… Naar mijn mening is zelf kopieren moeilijk(er) doen. Iig zou ik me ook afvragen of het wisselen van HD echt zoveel verschil maakt om een risico (?) te nemen
 • ja ik denk dat het wel een verschil maakt. als ik op de computer werk merk ik een duidelijk verschil tussen de harde schijfen. HD2 is absoluut sneller in het opvragen van informatie. HD2 loopt 7200 toeren, die oude 3000 ( als ik mij niet vergis).

  images is makkelijker? hoe kan ik dat doen?

  d.
 • Imagen kan met een programma zoals Norton Ghost. Bootflop maken met Ghost zelf. Opstarten en een snapshot maken van de C schijf. Deze opslaan op een server (met Ghost Cast Server - alleen Corporate Edition), een CD-R(w), DVD of een andere (externe) schijf. Daarna laden naar de nieuwe schijf en gaan met die banana! Deze laatste opties zitten ook in de home-versie.
  Aangezien de rest van de hardware hetzelfde blijft denk ik niet dat er een probleem zal zijn. Waarschijnlijk zal bij het booten daarna wel wat aangepast worden, omdat je dan werkt met een andere schijf.

  Suc6
 • dank voor het antwoord. ik ga kijken of dit een haalbare optie is. uiteraard kan ik de schijven gemakkelijk weer terugzetten. ik ga het proberen. als iemand nog een goede tip heeft: graag.

  d.
 • [quote:e1678931df="Dilbert"]images is makkelijker? hoe kan ik dat doen?[/quote:e1678931df]


  Zo: http:/
  adified.com/Ghost/ghost_1.htm

  En met 2 harde schijven is de [b:e1678931df]disk-to-disk[/b:e1678931df] optie het eenvoudigst.
 • ghost is een prachtig programma, die had ik al geprobeert. jammer dat alleen de trial versie te downloaden is. daarom is het terugzetten van een image niet te doen.

  ik heb de pc al geformateerd. er staat al een verse w2k op. :)

  toch bedankt.

  d.
 • Gewoon Norton System Works aanschaffen, daar zit Ghost bij in. Als je met computers werkt die beslist in de lucht moeten blijven, dan is een programma als Ghost geen overbodige luxe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.