Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

InstalXP:ACPI-BIOS error & Setup kan bestand X niet copy

None
23 antwoorden
 • Een kennis van mij kwam gisteren langs met een PC. Een hardnekkig virus had huisgehouden en windows XP was met geen mogelijkheid meer op te starten. Soms kreeg je het OS nog net opgestart, maar vervolgens startte het systeem alweer direct opnieuw op. Uiteindelijk was ik het zat en heb ik een format uitgevoerd over de hele HD. Nieuwe partities aangemaakt, maar wederom een probleem. Twee zelfs.

  Wanneer ik nu de installatie van XP start, dan krijg je eerst de hardware controle en gaat hij alvast wat essentiële bestanden kopiëren. Nog voordat ik het scherm krijg of ik XP wil installeren of herstellen krijg ik deze error (blue screen):

  [i:fa12a87412]Er is een probleem gevonden. Windows is afgesloten om schade te voorkomen.

  Als dit de eerste keer is dat u dit scherm met de stopfout ziet, moet u de computer opnieuw opstarten. Als het scherm nogmaals wordt weergegeven, kunt u het beste de volgende stappen uitvoeren.

  Het ACPI-BIOS in dit systeem komt niet volledig overeen met de ACPI-specificatie. Neem contact op met de leverancier van dit systeem of ga naar de website http://www.hardware-update.com voor een bijgewerkt BIOS. Als er geen bijgewerkt BIOS beschikbaar is of als het nieuwste BIOS dat door de leverancier beschikbaar is niet voldoet aan de ASPI-specificatie, dan kunt u de ACPI-modus uitschakelen tijdens de tekstmodus van de installatie. Druk op de toets F7 wanneer u wordt gevraagd om opslagstuurprogramma's te installeren als u ACPI wilt uitschakelen. Het systeem meldt niet dat de toets F7 is ingedrukt, maar ACPI wordt zonder melding uitgeschakeld zodat u door kunt gaan met de installatie.

  Technische informatie (mogelijk in het engels):

  *** STOP: 0x000000A5 (0x00000011, 0x00000007, 0x0F9EF50C0, 0x0100000C)[/i:fa12a87412]

  Om gek van te worden. Op hardware-update.com staat een pagina waar ik niks aan heb en F7 helpt voor geen meter.

  Toch glipt hij soms langs deze error heen en kom ik wel in het instal scherm terecht. Wanneer de windows setup bestanden dan gekopieerd worden gaat hij rond de 5% stoppen met kopiëren en zegt hij dat hij een X bestand niet kan kopiëren. Welk bestand dat is, is steeds wisselend.

  Wat is hier fout, want ik kom er zelf niet meer uit. Alvast bedankt!
 • Op de microsoft site staat dat je dan moet drukken op F7 op het moment dat hij op het scherm zegt Press F6 if you need to install a third-party SCSI or RAID driver

  hier ook de link naar de microsoft knowledge base

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;314830

 • Inderdaad, met F7 blijk ik die foutmelding toch te kunnen omzeilen. Maar mijn tweede probleem blijft. Steeds rond de 5% krijg ik een error:

  [i:e3196fd66c]Setup kan het bestand "x".dll niet kopiëren.

  * Druk op ENTER als u het kopiëren opnieuw wilt proberen.
  * Druk op ESC als u dit bestand wilt overslaan.
  * Druk op F3 als u Setup wilt afsluiten.[/i:e3196fd66c]

  Die "x" is dus wisselend, steeds weer een ander bestand wat hij niet kan kopiëren, het ligt dus blijkbaar niet aan XP. Toch iets hardwarematigs lijkt me…
 • je zegt dat tijdens het kopieeren van de bestanden bij 5% stopt. Waar heb je voor gekozen eerst te formatteren of over bestaande installatie schrijven?

  en kun je misschien 1 of 2 voorbeelden geven bij welk bestand hij stopt. Is misschien iets makkelijker voor ons om te vinden wat er fout gaat.
 • Die 5% is heel wisselend, soms gaat hij nog wel door tot de 10. De meest recente file waar hij zojuist bij stopte was wel bij de 5%: imm32.dll. Ik zal de sessie een paar keer achter elkaar herhalen dadelijk, en noemen welke willekeurige bestanden nog meer een struikelblok vormen.
 • dat is goed maar heb je eerst de harde schijf geformatteerd voordat je aan de installatie begon? zo nee dan kun je dat misschien eerst nog proberen.
 • sorry je eerste post niet goed gelezen daar staat dat je de hele boel geformatteerd hebt. :oops: maar het begint mij eerder te lijken op een kapotte geheugenmodule omdat hij steeds op een ander tijdstip stopt heb dit zelf een keer eerder gehad bij een win98 computer. tijdens installeren om de haverklap vastlopen toen was het een kapotte geheugenmodule
 • Mja, die 10%, volgens mij was dat na een keer, dat ik een vorige afgebroken XP installatie hervatte.

  Nu is het steeds gewoon 5%, en de volgende bestanden passeerden de revú:

  netlogon.dll
  netevent.dll
  winmm.dll
  mswsock.dll
  vpcss.dll

  En inderdaad, steeds na een volledige format (NTFS).
 • wat je nog wel kunt doen is via de website van F-prot een dos virusscanner downloaden misschien heb je last van een geheugenresident virus of eentje die de bootsector aanpast en ik weet niet zeker of je bij een format ook de bootsector schoonmaakt f-prot kun je vinden op de volgende site:

  http://www.f-prot.com/products/corporate_users/dos/

  en is gratis voor thuisgebruik niet geschoten is altijd mis.
 • of kijk op de volgende site hier kun je een iso downloaden en daarna branden op cd en daarmee de computer opnieuw opstarten kies dan in het bootmenu voor optie 2 (memtest) en de computer zal een zeer uitgebreide memory test doen. zodat we slecht geheugen kunnen uitsluiten.

  http://www.hetlab.tk/experimenten/

  p.s de cdrom is van een ander computerblad afkomstig maar dat zal wel niet zo'n groot probleem zijn voor CT :wink:
 • [quote:18da8f7d51="MKL"]of kijk op de volgende site hier kun je een iso downloaden en daarna branden op cd en daarmee de computer opnieuw opstarten kies dan in het bootmenu voor optie 2 (memtest) en de computer zal een zeer uitgebreide memory test doen. zodat we slecht geheugen kunnen uitsluiten.

  http://www.hetlab.tk/experimenten/

  p.s de cdrom is van een ander computerblad afkomstig maar dat zal wel niet zo'n groot probleem zijn voor CT :wink:[/quote:18da8f7d51]Ik neem aan dat ik deze moet downloaden dan?

  http://www.flashblue.be/pca
  escuecd_003.zip

  Ik zal ook kijken naar f-prot. Alvast bedankt voor alle hulp. :)
 • ja dat klopt neemt trouwens wel wat tijd in beslag om de hele geheugentest te doen . heb ondertussen al wat andere dingen uitgezocht en inderdaad bij een format overschrijf je nog niet de bootsector daarvoor moet je fdisk gebruiken met behulp van FDISK/MBR schrijf je een nieuw master boot record.

  trouwens geen dank dit is voor mij ook leerzaam en ik weet uit eigen ervaring dat het soms best ingewikkeld is om windows weer fatsoenlijk aan de praat te krijgen
 • [quote:d44c699ce1="MKL"]ja dat klopt neemt trouwens wel wat tijd in beslag om de hele geheugentest te doen . heb ondertussen al wat andere dingen uitgezocht en inderdaad bij een format overschrijf je nog niet de bootsector daarvoor moet je fdisk gebruiken met behulp van FDISK/MBR schrijf je een nieuw master boot record.

  trouwens geen dank dit is voor mij ook leerzaam en ik weet uit eigen ervaring dat het soms best ingewikkeld is om windows weer fatsoenlijk aan de praat te krijgen[/quote:d44c699ce1]FDISK is een ramp om te gebruiken, dat werkt niet logisch. Ik heb daar meerdere malen al partities verwijderd en weer aangemaakt, maar dat haalt niks uit. Hoe herschrijf ik dan precies de master boot record?

  Op dit moment voer ik die memory test uit van de Rescue CD, kijken of dat nog wat oplevert.
 • met het commando FDISK/MBR alleen er zitten weer wat haken en ogen aan voor windows XP in combinatie met harde schijven groter dan 32 Gb. Om heel eerlijk te zijn ik heb tot nu toe alleen dit commando gebruikt op wat oudere systemen met WIN98 dus misschien verstandiger om m.b.v F-prot te scannen op virussen in de bootsector. f-prot kun je branden op cd en dan m.b.v bootdiskette opstarten.

  trouwens over de memory test het kan wel een heel tijdje duren voordat hij klaar is ben op dit moment bezig met een probleem PC die elke keer uitvalt en de test is nu al 40 minuten bezig maar ja dan weet ik wel bijna 100% zeker dat het geheugen goed is
 • [quote:b7bb89f406="MKL"]met het commando FDISK/MBR alleen er zitten weer wat haken en ogen aan voor windows XP in combinatie met harde schijven groter dan 32 Gb. Om heel eerlijk te zijn ik heb tot nu toe alleen dit commando gebruikt op wat oudere systemen met WIN98 dus misschien verstandiger om m.b.v F-prot te scannen op virussen in de bootsector. f-prot kun je branden op cd en dan m.b.v bootdiskette opstarten.

  trouwens over de memory test het kan wel een heel tijdje duren voordat hij klaar is ben op dit moment bezig met een probleem PC die elke keer uitvalt en de test is nu al 40 minuten bezig maar ja dan weet ik wel bijna 100% zeker dat het geheugen goed is[/quote:b7bb89f406]Die test herhaalt zich steeds, toevallig is de test bij mij nu ook 40 minuten bezig…

  Ik zal f-prot zo maar eens branden dan en dat erna gaan proberen, wederom bedankt voor de moeite. :)
 • Inmiddels loopt de test anderhalf uur, stopt hij wel vanzelf?

  Onder het kopje ERRORS blijft de teller ook lopen, dat zal vast zo horen. Op dit moment ongeveer 1.500.000…
 • klopt memorytest blijft doorlopen met ESC sluit je hem af wist ik ook niet alleen dat je errors hebt lijkt het er toch op dat je defecte geheugenmodules hebt . na 2 uur bij mij gelopen te hebben had ik nog steeds geen errors. en als ik de handleiding lees van het programma is een van de tests het wegschrijven van een willekeurige reeks data en daarna weer uitlezen van die data.

  ik weet niet hoeveel geheugenmodules je in de pc hebt maar als je er 2 of meer hebt dan kun je proberen er eentje uit te halen en kijken wat hij doet.
 • [quote:30f017b616="MKL"]klopt memorytest blijft doorlopen met ESC sluit je hem af wist ik ook niet alleen dat je errors hebt lijkt het er toch op dat je defecte geheugenmodules hebt . na 2 uur bij mij gelopen te hebben had ik nog steeds geen errors. en als ik de handleiding lees van het programma is een van de tests het wegschrijven van een willekeurige reeks data en daarna weer uitlezen van die data.

  ik weet niet hoeveel geheugenmodules je in de pc hebt maar als je er 2 of meer hebt dan kun je proberen er eentje uit te halen en kijken wat hij doet.[/quote:30f017b616]Dus jij had onder het kopje ERRORS niks? Want er is ook nog een kopje ECC Errs, daar staat nog wel 0…
 • F_Prot geeft geen meldingen van virussen, maar begint ook niet echt met scannen. Misschien omdat de schijf te groot is, of ingedeeld is volgens NTFS indeling?
 • Als het goed is kun je m.b.v het toetsenbord de optie scan doen van de harde schijf in F-prot en aangezien dit een versie is uit 2004 neem ik aan dat er ondersteuning zal zijn voor NTFS

  over de errors volgens mij staat ecc voor error corrections code en is een algorhytme om kleine errors te corrigeren maar inderdaad bij mij bleef de errors op 0 staan dus ik zou toch proberen om een geheugenmodule eruit te halen en kijken of hij het dan nog doet weet je trouwens bij welke test hij de errors vind?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.