Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

hoe zit dat nou met een dual boot

webspider
6 antwoorden
 • Voordat ik XP installeer op een eigen partitie (F) met FAt32 en de al bestaande ME op C als dual boot heb ik wat vragen.

  Ik zou printer en scanner bijvoorbeeld bij allebei willen gebruiken maar krijg ik dan geen conflicten met de oude drivers bij ME en de nieuwe die ik voor XP moet installeren?

  Kan ik handmatig progs van C en andere partities overbrengen naar XP en hoe zit het dan met Norton antivirus? Die draait onder ME en zal zich waarschijnlijk niet ook onder XP laten installeren (de live update termijn klopt dan niet meer). Twee verschillende versies installeren?

  Als ik met XP bekend ben en hij draait goed wil ik de C partitie formatteren en ME zo klein mogelijk opnieuw installeren. Kan dat. En is het dan voldoende als ik de bestanden ntldr en ntdetect.com vanaf een diskette eerst terugplaats op de C of is er nog iets anders nodig.

  Dit wordt mijn eerste dual dus ik snap er nog niet al te veel van. Alle hulp is dus welkom.
 • [quote:cf8762db7f="s.mart"]Ik zou printer en scanner bijvoorbeeld bij allebei willen gebruiken maar krijg ik dan geen conflicten met de oude drivers bij ME en de nieuwe die ik voor XP moet installeren?[/quote:cf8762db7f]
  Als je je XP drivers gewoon gebruikt onder XP gaat het prima

  [quote:cf8762db7f]Kan ik handmatig progs van C en andere partities overbrengen naar XP[/quote:cf8762db7f]
  nee

  [quote:cf8762db7f]en hoe zit het dan met Norton antivirus? Die draait onder ME en zal zich waarschijnlijk niet ook onder XP laten installeren (de live update termijn klopt dan niet meer).[/quote:cf8762db7f]
  Gaat ook prima lijkt me, zelfde Hardware ID :)

  [quote:cf8762db7f]Als ik met XP bekend ben en hij draait goed wil ik de C partitie formatteren en ME zo klein mogelijk opnieuw installeren. Kan dat.[/quote:cf8762db7f]
  Uh, ja, maar je moet sowiso daarna de bootloader van XP weer laten installeren. Wat doe je bovendien met de lege ruimte die dan ontstaat?

  [quote:cf8762db7f]En is het dan voldoende als ik de bestanden ntldr en ntdetect.com vanaf een diskette eerst terugplaats op de C of is er nog iets anders nodig.[/quote:cf8762db7f]
  Ik denk dat je het door de windows XP setup moet laten fixen…
 • thx voor je antwoorden.

  Maak ik nu een ontzettende denkfout?

  Ik dacht dat ik al mijn partities nu ook voor XP kon gebruiken, maar uit je antwoorden lijkt dat niet te kunnen.
  Moet alles wat ik onder XP wil laten draaien op die ene XP partitie? Komt dat dan omdat er twee OSen op de schijf staan.

  Als dat zo is moet ME er misschien toch af.
 • was nog iets vergeten:

  moet PnP/PCI in het Bios op automatisch of handmatig staan bij install van XP
 • [quote:b9654f58b1="s.mart"]
  Ik dacht dat ik al mijn partities nu ook voor XP kon gebruiken, maar uit je antwoorden lijkt dat niet te kunnen.
  [/quote:b9654f58b1]
  Dit kan gewoon. Andersom kan niet/moeilijker als je gebruik maakt van een NTFS partitie voor XP
  [quote:b9654f58b1]Moet alles wat ik onder XP wil laten draaien op die ene XP partitie?[/quote:b9654f58b1]
  Nee, dat hoeft niet. Het is alleen wel handig alles een beetje overzichtelijk te houden. Ik vind het zelf toch handiger een prog op de partitie te instalenen van het OS. Als je een format moet dan is dat ook gelijk weg, moet toch opnieuw worden geinstaleerd. Maar bestanden kunnen heel goed op een andere partitie.
  [quote:b9654f58b1]
  Komt dat dan omdat er twee OSen op de schijf staan.

  Als dat zo is moet ME er misschien toch af.[/quote:b9654f58b1]
  Met 2 OS-en werken is altijd wat lastiger. Je hebt bootloader, meerdere instellingen enz enz. Windows XP is echt niet lastiger dan ME. Misschien dat je gewoon de overstap moet maken naar XP, het went vanzelf.

  Timo
 • Als iets op auto kan kan het geen kwaat denk ik zo. Alleen als je het echt anders wilt en weet hoe het anders moet/werkt zal ik kiezen voor handmatig.

  Timo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.