Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Index.dat vervangen door nieuwe file zonder gevaar?

pcguy
3 antwoorden
 • Stel dat ik niet wil dat mijn baas ziet wanneer en naar welke sites ik ben geweest. Op mijn werk werken we nog met W98 en in een netwerk. Volgens mij wordt het surfgedrag door Windows bijgehouden in de file index.dat. Kan ik deze op een of andere manier wissen? Ik kan bijvoorbeeld een lege index.dat kopieren op een diskette en de file op mijn werk door deze laten vervangen. is dit zonder gevaar? En zijn er andere manieren om surfgedrag te zien, bijv. op het netwerk?
 • Waarom zou je dat doen? Je kunt je toch gewoon gedragen op je werkplek?
  Zo wil je misbruik maken de van de door je werkgever toegestane internettoegang.
  Bedenk goed dat als je illegale praktijken er op na houdt tijdens het surfen in de tijd van de baas dat dat je baan kan kosten!
 • Een beetje deskundige netwerkbeheerder heeft ook andere methoden om het internetverkeer (centraal) bij te houden dan die dat-file op elke individuele PC. Je hebt je gewoon te houden aan de volkomen terecht gestelde restricties die je werkgever stelt t.a.v. internet gebruik vanaf de werkplek (alleen voor zakelijke toepassingen), anders ben je illegaal bezig, hetgeen zelfs aanleiding kan zijn voor (niet aan te vechten) ontslag. Veel bedrijven hebben hierover in overleg met de vakbonden richtlijnen opgesteld, waarin staat omschreven wat wel of niet kan. En voor die zaken die in dat kader nog wel kunnen heb je die geheimzinnigheid niet nodig. Weet dus waar je mee bezig bent!

  Jan de Boer

  Edit:
  Dafdriver was me, zie ik nu, net voor met het plaatsen van zijn reacte.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.