Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Omschakelen naar systeembeheerder?

Klaas_Mol
5 antwoorden
 • In windows XP kan de systeem beheerder een heleboel dingen doen wat een normale gebruiker niet kan.

  Nu was ik systeembeheerder, maar toen moest ik om onverklaarbare redenen inloggen bij het opstarten.
  Ik heb toen geprobeerd om dit ongedaan te maken en ben zo stom geweest om mijn account te wijzigen in normale gebruiker.
  Nu ik dit weer terug wil zetten, zegt windows dat alleen de systeembeheerder dit mag doen. Maar die is op mijn systeem niet meer aanwezig.

  Is er een mogelijkheid om weer als systeembeheerder bij windows aangemeld te worden?

  b.v.d.
  K.Mol
 • Er is [i:b9a0158dd9]altijd[/i:b9a0158dd9] een beheersaccount in Windows XP aanwezig. De eenvoudigste manier is je gewone account uitloggen en met de username [b:b9a0158dd9]Administrator[/b:b9a0158dd9] in te loggen. Tenzij je dit accountnaam hebt gewijzigd natuurlijk, maar default is dit zo in WinXP Professional. Mocht je WinXP Home hebben, dan moet je in Veilige Modus opstarten om als Administrator in te kunnen loggen.
 • [quote:3a1420fc16="Binary"]Er is [i:3a1420fc16]altijd[/i:3a1420fc16] een beheersaccount in Windows XP aanwezig. De eenvoudigste manier is je gewone account uitloggen en met de username [b:3a1420fc16]Administrator[/b:3a1420fc16] in te loggen. Tenzij je dit accountnaam hebt gewijzigd natuurlijk, maar default is dit zo in WinXP Professional. Mocht je WinXP Home hebben, dan moet je in Veilige Modus opstarten om als Administrator in te kunnen loggen.[/quote:3a1420fc16]

  met prof kan dat toch ook alleen in safe mode? tenminste ik heb hier een prof waarbij dat alleen in safe mode kan (en het is geen home die naar prof gemod is oid want alle prof functies en dingen zijn zoals prof)
 • In Professional hoeft dat zeker niet in Veilige Modus. Alleen is het account verborgen maar kan met een register-aanpassing tevoorschijn worden getoverd: http://www.tweakxp.com/display.aspx?id=1979
  Maar ook zonder deze tweak kun je wel als Administrator aanloggen, maar dan moet je het ouderwetse aanlogscherm tevoorschijn toveren (2xCTR-ALT-DEL vanuit aanlogscherm)
 • [quote:36b0b0b4c9="Binary"]In Professional hoeft dat zeker niet in Veilige Modus. Alleen is het account verborgen maar kan met een register-aanpassing tevoorschijn worden getoverd: http://www.tweakxp.com/display.aspx?id=1979
  Maar ook zonder deze tweak kun je wel als Administrator aanloggen, maar dan moet je het ouderwetse aanlogscherm tevoorschijn toveren (2xCTR-ALT-DEL vanuit aanlogscherm)[/quote:36b0b0b4c9]

  okay weer wat geleerd :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.