Vraag & Antwoord

OS Windows

Disk verdwijnt

4 antwoorden
  • Hi out there, Ik heb een merkwaardig probleem (ja, ook in m'n portemonnaie, maar dat komt een andere keer wel). Ik heb twee HD's in m'n PC, 160GB en 250GB: WDC WD1600JD-55FYB0 WDC WD2500JD-22FYB0 Van de 160 hou ik effectief 149,056GB over en van de 250 maar 232,88GB. Is het normaal, dat er zoveel diskruimte ins blaue hinein verdwijnt? Maar goed, dat is niet m'n echte probleem. Ik heb de 160GB HD als volgt gepartitioneerd: C: 40GB Windows XP-Pro Ned. D: 40GB Windows 2000-Pro Eng. E: 30GB Data F: 30GB Foto G: 12GB Restant In XP kan ik m'n G-schijf normaal gebruiken: ik kan er directories aanmaken, bestanden neerzetten, noem maar op. Als ik echter onder 2000 opstart, zie ik (meestal) wel deze G-schijf, maar zonder directories en/of bestanden. Het enige, wat ik onder 2000 op deze schijf zie, is de map "System Volume Information". En zo nu en dan ben ik onder 2000 m'n hele G-schijf kwijt. Als ik dan met Diskmgmt.msc kijk, is wel de 12GB aanwezig, maar niet als partitie. Onder XP is ie er nog steeds, inclusief mappen en bestanden. Na onder 2000 "create partition" gedraaid te hebben, is ie er weer, voor een tijdje. Tot de volgende verdwijn-truc. En nou het meest merkwaardige: als ik onder 2000 bestanden en/of mappen op deze G-schijf zet, dan lijkt het erop, alsof het begin van m'n C-schijf overschreven wordt. Een boot lukt dan niet meer, ik ben dus m'n multiboot file(s) kwijt. Ik heb al geprobeerd om met create deze laatste partitie kleiner op te zetten, zodat er aan het eind van de schijf wat ongebruikte vrije ruimte overblijft. Maar nadat ik er onder 2000 files naar toe had gezet en weer een reboot probeerde, bleek dat ik één of meerdere bestanden in WXP\system32 kwijt was en ik dus weer de hele C-schijf terug moest fietsen Kan iemand mij hier een verklaring (en eventueel een oplossing) voor geven? Alvast hartstikke bedankt. Marcel :cry:
  • Ik denk dat je volgorde van Installeren verkeerd is geweest,je moet het oudste OS eerst installen en het nieuwste OS het laatste.
  • Als dit inderdaad waar is, betekent dat dan, dat ik helemaal van scratch af opnieuw moet beginnen, of is er mogelijk een slimme workaround? Ik heb van zowel de XP- als de 2000-partitie een Ghost DVD, kan ik daar iets mee?
  • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=93702 Als je deze aandachtig leest kom je er wel uit denk ik.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.