Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[win98] na image terugzetten maar 2mb over

None
8 antwoorden
 • hmmm elke dag wordt er op een gemeenschappelijke pc een image teruggezet. Dit gaat allemaalgoed en elke dag is er een verse windows98. Als de pc is opgestart zeg win98 dat hij nog maar 2mb op de c-schijf over heeft. Nu zegt mijn berekening dan 3GB - 350MB = 2,75GB. Dus waar is die overige 2,72 GB heen?
 • Waar is die 350 MB op gebaseerd? Als je een image terug zet en er is direct al ruimtegebrek, dan zit er toch iets niet helemaal lekker in die image!? Het lijkt me dat je eerst zelf eens op zoek moet naar data op je harde schijf. Misschien defragmenteren, schijfcontrole, verborgen bestanden laten zien. Laat anders eens Zoeken op bestanden groter dan (bedenk maar een grootte). Als er iets op de schijf staat dat zo'n ruimte inneemt dan lijkt het me zaak dat te gaan zoeken. Hoe groot is overigens die image? en hoe groot is die C: schijf? Dat lijkt misschien een overbodige vraag, maar controleer het toch maar even. Check anders ook even de grootte van de afzonderlijke mappen om te kijken in welke map het probleem zit.
 • Wij hebben al veel geprobeerd voordat ik hier een vraag gepost heb. De mappen op de C-schijf zijn (volgens windows98) 360MB bij elkaar. Het gekke is dat ook als je in MS_DOS het commando chkdsk laat uitvoerne er ook 2mb schijfruimte is.
 • hmm zou het iets te maken kunnen hebben waar dos de file-pointer hefet staan op het moment van schrijven? Want na een herstart (zonder terug zetten van de image) en een scandisk, is alles normaal.
 • Het lijkt me niet dat de positue van een Pointer zo'n fout zou (moeten) kunnen veroorzaken, maar met DOS/Windows kun je daar nooit zeker van zijn natuurlijk. Maar de oplossing lijkt me ook simpel: na die herstart een nieuwe image maken, dan zou het probleem toch weg moeten zijn.
 • heeft er wel is windows XP op gestaan??

  want die gebruikt NTFS en dat kan je onder windows 98 niet zien, maar wel merken :wink:
 • nope en het is een pentium 266mHz, dus XP werkt dan niet. Volgens mij is het iets met het oeroude MS-Dos
 • Hmm

  Start FDisk eens op en kijk hoeveel vrije ruimte je hebt? 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.