Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

tip gezocht

FoXiERotjEknoR
14 antwoorden
 • Er heeft ooit een tip in een computerblad gestaan dat je de target van de snelkoppeling naar de verkenner zo kon veranderen dat de verkenner niet de C schijf uitgeklapt opende maar ingeklapt als je begrijp wat ik bedoel.
  Nu open je de verkenner en je ziet meteen de inhoud van de C schijf maar alle andere schijven / partities zijn wel ingeklapt.
  Weet iemand nog hoe dat moest?
  Ik heb 98 opnieuw geinstalleerd maar dat ben ik dus kwijt :wink:
 • Heb je al eens met de rechter muistoets geklikt, en daarna op eigenschappen? In het dialoogvenster zie je dan waarschijnlijk de standaardinstelling Doel: C:\WINDOWS\EXPLORER /n,/e.
  Haal die /n,/e eens weg. Krijg je dan wat je bedoelt?

  Jan de Boer
 • Probeer eens als Doel: [b:14dffec3dd]%SystemRoot%\explorer.exe /n,/e,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}[/b:14dffec3dd]
 • C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE /n,/e,H:\

  Hiermee opent die alleen de H schijf, maar door welke parameter je die H moet vervangen is mij niet bekend. Ben zelf wel wat aan het stoeien geweest, maar kan je helaas niet verder op weg helpen.
  De tips van de 2 voorgangers niet zelf uitgeprobeerd.
 • Helaas , de eerste tip ( bij mij staat er nog ,C:\ achter ) doet het niet , IE start dan op.
  De tweede krijg ik een foutmelding bij %Systemroot% is een ongeldig ………weet ik ff niet. Maar het werkt niet in ieder geval , ik zag dat bij w2k zoiets staat als target.
 • %SystemRoot% kan eigenlijk niet foutief zijn, want dat is een systeemvariabele (mits opgegeven). Maar je kunt ook noteren:

  [b:0405ae3ee4]C:\Windows\explorer.exe /n,/e,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}[/b:0405ae3ee4]

  En het werkt wel degelijk.
 • Ik zal het proberen met knippen en plakken , misschien dat ik een nul voor een oo aanzg en het verkeerd heb ingevoerd :oops:
 • Het zijn hexadecimale getallen. En die bestaan uitsluitend uit cijfers 0-9 en letters A-F. De letter O komt in zo'n reeks niet voor.
 • Helaas…..hij komt toch met : de naam %SystemRoot%\explorer.exe die is opgegeven in het vak doel is ongeldig controleer of de bestandsnaam en het pad geldig zijn.
 • Pardon ik heb zeker iets fout gedaan met kopieren want de versie met
  C:\Windows\explorer.exe /n,/e,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D} werkt!!!!!!! :D

  Heel hartelijk bedankt
 • C:\WINDOWS\explorer.exe/n,/e,C: te laat al opgelost
 • [quote:54d9443485="Reijer Hollander"]Helaas…..hij komt toch met : de naam %SystemRoot%\explorer.exe die is opgegeven in het vak doel is ongeldig controleer of de bestandsnaam en het pad geldig zijn.[/quote:54d9443485]Welk besturingssysteem heb je? Mogelijk dat %SystemRoot% alleen werkt in Windows XP? Bij mij (Windows ME) werkt dat nl. ook niet. Bij voorgaande Windows versies (-95, -98, -ME) staat explorer.exe gewoon in de Windows-directory, dus gebruik de oorspronkelijke notatie windows i.p.v. die %SystemRoot%. Na die "/n,/e" (waarbij C automatisch default is) is het dan een kwestie van uitproberen.

  Jan de Boer
 • hij heeft hem al hoor J. de Boer :wink:
  maar volgens mij zag je het te laat :wink:
 • [quote:37bde7aac8="watcher46"]hij heeft hem al hoor J. de Boer :wink:
  maar volgens mij zag je het te laat :wink:[/quote:37bde7aac8]Dat krijg je, als je een posting aan het schrijven bent, en je wordt even aangenaam onderbroken door een kopje koffie. Bij het drukken op de verzendknop blijkt dan net dat andere berichtje te zijn gepasseerd. Ondertussen allemaal weer wat geleerd.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.