Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuwe installatie WinXP

18 antwoorden
 • Na zo vaak niet te plaatsen foutmeldingen heb ik besloten WinXP Pro opnieuw te installeren (een volledig schone installatie). Tot mijn schrik had ik meteen dat beruchte virus, dat de PC in een minuut afsluit en herstart, erop zitten. Ik had op dat moment natuurlijk nog geen AntiVirus software en Firewall geinstalleerd. Hoe kom ik nu van dat virus af? De PC restart alleen dan, wanneer de kabelverbinding aangesloten is. Inmiddels is Norton AntiVirus en Firewall wel geinstalleerd, maar het virus is nog steeds aanwezig. Ook zijn de Windows Updates doorgevoerd. Dit is natuurlijk een algemeen probleem: wat te doen met een virus tijdens de installatie? Sjouke
 • [url=http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.sasser.removal.tool.html]hier kan je de tool halen die sasser weg haalt[/url] [url=http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.worm.removal.tool.html]hier kan je de tool halen die blaster weg haalt[/url] waarschijnlijk is het een van deze 2 virussen.
 • ik heb dit geintje ook gehad, al na 2 minuten online geweest te zijn met een ouderwetste telefoonmodem de oplossing was om dus eerst een antivirus erop te zetten en dan gewoon alle updates binnenhalen wat ook kan is een installatie-cd maken met alle updates voordat je ook maar het net opgaat
 • als je nog gaat instaleren doe ik het altijd zo: internet kabel eruit, instaleren, drivers, firewall + virusscanner, i-net kabel erin, windows update (alleen win update toegang geven met firewall, de rest meteen blokken) en dat gaat 9 van de 10 keer goed.
 • Bedankt voor de tips. Hoe kan ik al die updates (ik moest voor 20 MB aan critical windows updates downloaden) op een CD branden? Waar vind ik die files? Sjouke
 • Je kan de cd ook opvragen bij microsoft :wink:
 • Zie deze link [url]http://unattended.msfn.org[/url] Ik weet het, op dit moment is ie offline, maar hij zal vast wel weer terugkomen.
 • Het gaat voor Blaster om deze download: http://microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=2354406C-C5B6-44AC-9532-3DE40F69C074 En voor Sasser om deze: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=3549EA9E-DA3F-43B9-A4F1-AF243B6168F3 Als je een schone installatie uitvoert altijd eerst deze 2 installeren voordat je het internet op gaat.
 • Wat raden jullie mij nu aan? Met de bestaande bovenstaande tools de PC virusvrij maken, of gewoon een nieuwe format en dan de installatie nog een keer uit te voeren? Sjouke
 • Ik zou je eerst aanraden om te proberen de PC virusvrij te maken, schone installatie kan altijd nog. Alternatief schoonmaak tooltje: [url]vil.nai.com/vil/stinger[/url] Download eerst die updates. Als die NT AUTHORITY weer komt, doe dan START > UITVOEREN > [b:e7495ab912]SHUTDOWN /A[/b:e7495ab912] > OK. Popup zou dan moeten verdwijnen.
 • [url=http://vil.nai.com/vil/stinger]linkje van binary[/url]
 • ik ben nu nog aan het werk, maar ik zal vanavond alles wat hier gezegd is uit proberen. Als er dan nog problemen zijn. doe ik een nieuwe installatie, en als het dan nog niet werkt, dan... gooi ik de PC in de Rijn :oops:
 • Wacht ff met in de rijn kwakken, dan kom ik m volgende week halen ! :wink:
 • [quote:9c6a9de1a6="daf_driver"]Wacht ff met in de rijn kwakken, dan kom ik m volgende week halen ! :wink:[/quote:9c6a9de1a6] ik vanavond nog :wink:
 • ik vanmiddag ow, dan is hij nog aan het werk natuurlijk. :)
 • doet me aan iets denken, een paar jaar terug hadden wij op het bedrijf een compaq (de eerste en meteen de laatste, rotmerk bah) en ik was ermee bezig en toen liep hij voor de zoveelste keer vast heb ik hem zo door een open raam naar buiten gegooid :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
 • Niet komen hoor! Hij drijft vanzelf richting Nederland.... :wink:
 • Als je van het gezeik met telkens opnieuw een verse windows install af wilt zijn moet je: 1: Toch 1x verse windowsinstall doen 2: Alle drivers erop (download de nieuwste, fuck it, doe zelfs even de nieuwste bios erop) 3: Alle updates erop 4: Alle shit erop die je normaal op je c:\ partitie hebt (heb je geen partitie, maak er dan een voor alleen je windows + drivers, dan hoef je telkens alleen je c:\ terug te zetten) including virusscanner 5: Maak een backup van je c:\ partitie met bv. DriveImage (en zet die op bv. je d:\ partitie of schijf) Mocht je dan op den duur weer een gefuckte windows install hebben of een virus, dan zet je de image gewoon weer terug, doe je de updates die naderhand zijn gekomen en heb je alles weer vers.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.