Vraag & Antwoord

OS Windows

Partition Magic: gebruik.

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Vooraleer de definitieve test met Partition Magic te wagen…
  Als ik met Partition Magic op mijn C schijf een tweede en/of derde partitie aanmaak dan lijkt het mij ook dat ik, in bvb de tweede partitie, ook een Program Files kan maken. Als ik dus bvb Norton System Works of Norton Firewall op de computer installeer kan ik deze dan in de Program Files van mijn tweede schijf plaatsen. Of kan dit problemen geven ? Zijn er bepaalde installaties die absoluut op de C schijf (waar o.a. XP staat) moeten blijven.

  Nog een vraagje: is het mogelijk om, met Partition Magic, bestanden die op de eerste partitie staan over te plaatsen naar de tweede.

  Bedankt.
 • bestanden overplaatsen kan wel met versie 8 maar makkelijker is het gewoon via windows te doen.

  virusscanner, firewall enzovoorts zou ik gewoon op de c zetten, andere software kan je gewoon op een andere schijf (partititie) zetten (maar waarom, als je win opnieuw instaleert moet je dat ook opnieuw instaleren)
 • [quote:cfe25ce153="tuurke"]Zijn er bepaalde installaties die absoluut op de C schijf (waar o.a. XP staat) moeten blijven.[/quote:cfe25ce153]Bij mijn weten wel, ik meen dat [i:cfe25ce153]Visual Studio .net[/i:cfe25ce153] altijd een deel van de installatie op de Windows schijf wil plaatsen. En als er een (1) is, kunnen er meer zijn.

  Overigens heb ik meerdere partities en als de program-files op C vol zit, maak ik gewoon een nieuwe op een andere partitie en ga daar verder. Totdat een programma een keer echt op de Windows partitie wil, tja dan wordt het opnieuw installeren.

  Even een opmerking: maak eerst een backup voordat je met partities gaat kloten, je zult de eerste niet zijn die belangrijke gegevens kwijt raakt (ook met PM kan dat gebeuren).
 • [quote:9b88e74619="Wim Sturkenboom"]
  Even een opmerking: maak eerst een backup voordat je met partities gaat kloten, je zult de eerste niet zijn die belangrijke gegevens kwijt raakt (ook met PM kan dat gebeuren).[/quote:9b88e74619]

  hij zal inderdaad de eerste niet zijn :oops: :oops: ik heb het ook al een keer gehad maar het leek me zo vanzelfsprekend dat je even ging backuppen (vind ik sindsdien) :oops:
 • Ik heb twee harde schijven.
  Met Ghost maak ik wekelijks van mijn C schijf een image. Ik veronderstel dat, indien ik bvb de C in twee partitie verdeel mijn huidoge Ghost image niet meer bruikbaar zal zijn.
  De meeste data, toepassingen zitten op schijf D. Ook back-ups van bvb "Mijn Documenten", "Favorieten" en ook "Outlook Express dbx files" back-up ik eveneens wekelijks op mijn tweede schijf en alsook op DVD.
  Dus hier geen probleem.
  De eerste maal, maar met Ghost is dat practisch onmogelijk, dat ik een serieus probleem krijg met de C schijf, ben ik zinnens Partition Magic te
  gebruiken.
  Dit is de reden waarom zoveel mogelijk inlichtingen wens te verzamelen.

  Het zit zo…ik zou mijn C schijf graag "NU" in verschillende partities willen
  opsplitsen…MAAR de computer werkt prima en vermits dit iets compleet
  nieuw voor mij is aarzel ik toch even…
 • [quote:f91e39ca9f="tuurke"]Ik veronderstel dat, indien ik bvb de C in twee partitie verdeel mijn huidoge Ghost image niet meer bruikbaar zal zijn. [/quote:f91e39ca9f]

  In principe kun je best een Ghost-image terug zetten op een partitie met een andere grootte dan de oorspronkelijke bron. Meestal maak je een image door "Partition to Image" en dan is het dus helemaal geen probleem. Gewoon "Image to Partition" kiezen.
 • Kan men een schijf formateren met Partition Magic ?
  Als de schijf nu bvb onderverdeeld is in 3 partities en ik wil de volledige schijf formateren: kan dit met Partition Magic ? Of moet misschien elke
  partitie verwijderd of afzonderlijk geformateerd worden ?
 • je moet elke partititie afzonderlijk formateren (kan met partitition magic dacht ik, maar moet je even zoeken waar het zit)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.