Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

drwtsn32.exe i.c.m. virtueel geheugen start-up crash

None
7 antwoorden
 • Mensen, hopelijk weet iemand de oplossing voor dit probleem dat zich op de PC van mijn ouders voordoet (ik denk zelf aan een virus, maar hoe los ik dit op):

  Bij het opstarten van WinXP Pro (ook in veilige modus etc) krijg ik 2 mededelingen achter elkaar.

  1. [b:4ddf5b962f]drwtsn32.exe toepassingsfout[/b:4ddf5b962f]
  Kan de toepassing niet juist initialiseren (0xc0000142).
  Klik op OK om de toepassing te beëindigen.

  Hierna komt het volgende venster:

  2. [b:4ddf5b962f]Windows onvoldoende virtueel geheugen[/b:4ddf5b962f]
  Het systeem heeft onvoldoende virtueel geheugen beschikbaar. Windows zal het wisselbestand voor virtueel geheugen vergroten. Tijdens dit proces kunnen geheugenaanvragen van sommige toepassingen worden geweigerd.

  Bij het drukken op OK, verdwijnt dit venster, waarna de PC nix meer doet. Het probleem doet zich voor bij elke keer dat de PC opgestart wordt.

  Alvast enorm bedankt voor het meedenken.
 • Start de PC eens in de veilige modus? Dat doe je door tijdens het starten vlak na het scherm met het Windows XP logo op F8 te drukken. Vervolgens kun je kiezen voor 'Veilige modus'
  Als de PC goed is opgestart ga je met de rechter muisknop op 'Deze computer' staan en kies je voor 'Eigenschappen'. Vervolgens ga je naar tabblad 'Geavanceerd - Prestaties' en weer naar naar tabblad 'Geavanceerd.' Klik bij 'Virtueel geheugen' op 'Wijzigen.' Controleer of dit staat ingesteld op 'Door het systeen beheerde grootte.' Controleer ook of je nog voldoende schijfruimte hebt op je C schijf. Ga daarvoor naar de eigenschappen van je C schijf in de verkenner of via 'Deze computer.' Je moet tenminste wel 500 MB vrije ruimte overhebben om de boel soepel te laten lopen. Bij voorkeur meer.

  drwtsn32.exe is Dr. Watson, een diagnoseprogje van Windows, die zal wel te maken hebben met het probleem van dat viruele geugen denk ik.
 • Aangezien het probleem zich ook voordoet tijdens de veilige opstart, is het denk ik verstandiger om van CD te booten en dan een reparatie uit te voeren.

  Evt. kun je nog denken aan een herinstallatie…
 • Inderdaad krijg ik dezelfde meldingen bij veilige modus. Overigens is het een bijna schone installatie van nog geen maand oud. De harde schijf heeft nog een GB of 15 vrij.

  Misschien maar eens opstarten met die disc inderdaad. Zou een reparatie enige kans van slagen hebben of weet iemand een handmatige oplossing?
 • [quote:71a2412288="waardd"]Aangezien het probleem zich ook voordoet tijdens de veilige opstart, is het denk ik verstandiger om van CD te booten en dan een reparatie uit te voeren.

  Evt. kun je nog denken aan een herinstallatie…[/quote:71a2412288]

  Oh, stom van mij zeg, weer niet goed gelezen :oops:
  Inderdaad, een herinstallatie. Je moet Windows gewoon over je bestaande installatie heen kunnen zetten, zonder te formatteren. Volgens mij heeft dat meer zin dan een repair. Zelf heb ik daar tot nu toe weinig resutaat van gehad.
 • Is dat de enige oplossing???
  Kost me weer een paar uur. Moet ik overige software als Office ook opnieuw installeren of wordt dit op een of andere manier intact gelaten (zal wel niet…).

  Is mijn gok dat het een virus is trouwens aannemelijk?
 • Je hoeft Office en andere programma's normaal gesproken niet opnieuw te installeren. Het grootste deel van Windows setup gaat vanzelf en als hij klaar is hoef je er verder niks meer aan te doen.
  Ik durf niet te zeggen of het een virus is. Het zou kunnen, ze kunnen vor de mest uiteenlopende problemen zorgen. Maar toch verwacht ik dat het eerder een Windows probleem is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.