Vraag & Antwoord

OS Windows

Vertraging van een minuut voordat inlogschem opkomt

Anoniem
andre@home
4 antwoorden
 • LS,

  Op mijn laptop HP nx9000 met XP Prof. heb ik een probleem bij het inlog scherm:
  Na de melding (via standaard popup) "windows is starting…" en voor het inlog scherm zit een tijd van ongeveer 1 a 2 minuten, waarin de PC niets lijkt te doen (geen HD aktiviteit). Na die vertraging komt het inlogscherm en werkt alles normaal. Geen ramp, wel erg vervelend.
  Voor mijn huidige klant is er wel Novell Client geïnstalleerd, maar het probleem doet zich ook voor als ik de laptop stand-alone gebruik.
  Bij uit- en inloggen heb ik het probleem niet.

  Heeft iemand enig idee waar ik deze vertraging kan uitschakelen?

  Alvast bedankt!

  Bram
 • Probeer Bootvis eens, dit is een door Microsoft ontwikkeld programma om de opstartprocedure van Windows XP te versnellen. Velen hebben al goede resultaten gehad met die programma.

  http://www.chip.de/downloads/c_downloads_8833486.html
 • Ik weet niet of dit een optie is, maar ik draai hier Windows ME en ik heb hier onder Start –> Uitvoeren de optie "Msconfig". Op het tabblad "Opstarten" zie ik hier alles wat geladen wordt als Windows boot. Ik weet niet of XP ook een dergelijke optie heeft, maar je zou het kunnen proberen. Groetjes van Jan Willem
 • Ik heb Bootvis gebruikt, de optimiser gebruikt, het is nu misschien ietsje sneller, maar er zit nog steeds een behoorlijke vertaging in. Ik kan je eventueel de resultaten mailen. Volgens BootVis duurt de "Logon+Service" 189 seconden….
  Verder in MSConfig kan ik niet echt iets vinden wat voor een vertaging kan zorgen…
  Iemand nog meer suggesties?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.