Vraag & Antwoord

OS Windows

CHDSK

4 antwoorden
  • :( Ìk kan chdsk niet meer uitvoeren, daar hij het volume niet kan vergrendelen. krijg nu elke keer met opstarten dat hij het volume gaat controleren, maar kan dit verder niet uitvoeren vanwege het missen van een parameter (f) hoe kan ik dit herstellen?
  • Scandisk uitschakelen... (Alle bestanden weergeven, incl verborgen en systeem folders/files) C;\msdos.sys AutoScan=1 moet AutoScan=0 worden.
  • chdsk? Veronderstel dat je chkdsk bedoelt? Naar mijn idee is dit een beetje verouderd (uit het stenen DOS-tijdperk), en is het het hiervoor in plaats gekomen scandisk veel functioneler. Bij me zelf geprobeerd in DOS-venster: 1e. Zonder schakelopties: chkdsk Respons: Enkel overzicht van clusters. 2e. chkdsk /? Respons: /F Fouten op de schijf repareren. /V Het volledige pad en de volledige naam van elk bestand op de schijf weergeven. 3e chkdsk /f Respons: Kan geen exclusieve toegang verkrijgen tot station C Dus enkel de rapportfunctie werkt zondermeer.
  • Chkdsk is idd een oud commando. Maar let op, in windows XP is scandisk er niet meer en is chkdsk weer veel uitgebreider. Dus ik neem aan dat winXP het systeem van de TS is. Bij mij was ooit eens de oplossing om een (paar) keer in veilige modus op te starten. Je krijgt dan wel een scan, maar het scherm blijft een hele tijd zwart, gewoon ff laten staan dus. Mogelijk moet je dit 2 of 3 keer doen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.