Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Disk ruimte klopt niet !

Anoniem
barre
7 antwoorden
 • Goed hierbij het mysterie van de maand:
  ik heb een 37GB schijf met 1 partitie. Dmv ghost is hier een image op gedumpt met 2.7 GB in gebruik. Ga ik naar de properties van de schijf is er 520MB in use!!! en 480 MB vrij…Mis ik niet wat ??
  Ga ik naar diskfragmenter het ik 3410% nog vrij???
  Er zit geen virus op is uitgebreid gecheckt, Niet gehackt ook, dus?? :roll:
 • De overige ruimte is ongepartitioneerde ruimte en dus niet zichtbaar in Windows. Start op met je Windows cd-rom, in het geval van XP of 2000 en partitioneer zo de overige ruimte.
  In het geval van Windows 98 moet je een opstartdiskette gebruiken en fdisk gebruiken.
 • Er is in diskmanager geen vrije ruimte meer en trouwens als ik 2.7 GB in gebruik heb dan moet verkenner niet melden dat er 500 MB in use is. dus.
 • Gebruik je Windows XP en heb je diskquota's ingesteld op bijvoorbeeld 1 GB. In dat geval kloppen de gemelde gegevens wel namelijk.
 • Nope geen qoutas. :roll:
 • Ghost is een enorm sterk programma. Een paar muisklikken en klaar is kees. Maar door die eenvoud ook heel gemakkelijk in staat met die zelfde paar muisklikken de grootste onherstelbare rampen aan te richten. Een image van een hele schijf bevat nl. ook de partitiegegevens van die schijf, en die kopiëer je doodleuk mee. Als het dan om verschillende schijven gaat, kun je voor dit soort problemen komen te staan. In zo'n geval lijkt het me dan verstandiger om een image van de betreffende mappen te maken.

  Jan de Boer
 • Anders voer even een checkdisk uit. Rapporteert ie dat je bootrecord beschadigt is en dientengevolge verkeerde ruimtes rapporteert, repareert ie dat ook nog voor je.

  En dan kan het zijn dat het daarmee ook meteen opgelost is en de goede beschikbare ruimte weer aan je correct rapporteert.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.