Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

backup maken

None
16 antwoorden
 • Hallo allemaal ik heb winxp oem versie en ik wil graag een backup maken. Ik installeer win nog wel eens opnieuw maar dan moet ik daarna een heleboel progamma`s opnieuw installeren. omdat deze niet meer werken. Nu wil ik een backup maken van alleen het register en mijn documenten. office heb ik bv niet op c staan. heb ik win opnieuw geinstalleerd dan werkt deze niet meer. En dit geld ook voor sommige andere progamma`s en spellen. Is het maken van de registergegevens en mijn documenten dan voldoende?. Wie kan mij hierbij helpen?
 • Het makkelijkste is een volledige backup mbv. ghost of driveimage. Kun je op een andere partitie of schijf doen, of naar cd branden. Hiermee zet je binnen vijf minuten je systeem weer terug.

  Het backuppen van 'mijn documenten' is alleen zinvol voor je data. Het backuppen van je register heeft naar mijn idee uberhaupt weinig zin. Alleen voor de bestaande installatie. Maar als die aan gort is, is het maar de vraag of het terugzetten van een register alleen, ook maar enig effect zal sorteren.
 • Is de windows backup dan niet voldoende?
 • Wat denk je zelf. Die backup werkt alleen vanuit windows. Dus als de boel aan gort is, wat moet je dan? Juist, eerst windows installeren. Ben je zo weer een paar uur zoet mee.
 • Als ik een backup met windows maak van mijn c schijf en die op een andere partitie zet, windows opnieuw installeer en dan met backup van win die weer aanspreek en installeer werkt dan niet en met de proggamma`s die jij opnoemt wel?
 • Als jij windows opnieuw installeert, en dan je bestanden terugzet, zou het gewoon moeten werken. Met ghost zet je alles in een keer terug, inclusief windows. Windows installeren kost je minstens een paar uur, ghosten vijf minuten.
 • Ik heb windows opnieuw geinstalleert. Zonder de drivers voor de videokaart ed. Daarna heb ik de backup die ik gemaakt heb van de win schijf + systemstatus terug gezet. Nu blijkt dat hij de drivers niet terug zet. Die moet ik dus handmatig installeren. ook werken sommige pictogrammen op het bureaublad niet meer. Ik heb het twee keer gedaan de tweede keer heb ik windows plus de drivers geinstalleerd. Daarna weer de backup gedaan met hetzelfde resultaat. :-?
 • Luister nou wat Gerben zegt, MAAK EEN IMAGE, een image is een exacte copie van een partitie op je harde schijf.
  Ga als volgt te werk:
  Maak een backup van je data (documenten, e-mail, adresboek enz).
  Maak je harde schijf helemaal leeg en deel deze in, ten minste drie, partities.
  Installeer windows en alle drivers, office en alle andere software op je C: schijf.
  Zet al je data op de D: schijf en zorg ervoor dat je programma's deze data kan vinden.
  Je hebt nu een schone installatie met al de software die je wilt gebruiken en met koppelingen naar al je data de "Clean Install".
  Maak nu van je C: schijf een Image en zet deze op de E: partitie en/of brand deze op CD.
  Op je D: schijf staat al je data dus maak daar regelmatig een backup van op CD.
  Heb je problemen dan gewoon even je Image terug zetten op de C: schijf en je kan weer draaien.
  Moos
 • Kan dit ook met nero 6.3.02b. want die heb ik namelijk en die andere waar gerben over praat moet ik kopen. Ik zag bij nero ook iets over image bestanden.
 • Naar mijn beste weten kan dat niet met Nero, om een Image te maken heb je Norton Ghost nodig of Drive Image van Power Quest / Symantec.
  Moos
 • Nee, met Nero kan je ook een image branden. Zorg alleen wel dat je goed voorbereid hoe je de image terug wilt zetten in geval van problemen, volgens mij kan je een bootable cd hiervoor maken die automatisch de image terugzet. eea is ook afhankelijk van de versie van Nero die je hebt.
 • Ik heb zelf goede ervaring met Drive Image, je maakt een stel nooddiskettes waarmee je de computer kan opstarten en de image kan terugzetten.
  Het maken van een bootable cd die automatisch je image terugzet is een heel gedoe.
  Moos
 • Je zou het eens kunnen proberen met Nero: http://www.ahead.de/en/632154885907865.html
  Misschien werkt het.
 • Ik heb via een kennis powerquest 2002. Ik heb een image gemaakt van de c schijf. toen wat dingen verwijdert. Daarna met powerquest de image teruggezet. Dit werkt goed zonder problemen. Maar heb het progamma ook op de c schijf gezet. Als windows nu niet meer opstart en ik moet deze opnieuw installeren heb ik volgens mij wel een probleem. Hoe moet ik dit oplossen. Is er niet een manier om een bootscherm te krijgen waar powerquest ook bij staat. Ik heb wel twee diskette`s gemaakt.
 • Als je twee diskettes hebt gemaakt dan kan je met de ene je computer in een soort dos mode opstarten en met de tweede (vraagt hij vanzelf om) je image programma (in dos) opstarten.
  Daarmee kan je een image maken of terug zetten, probeer maar.

  Moos
 • Ik heb het geprobeert en ook dat werkt goed. :) Nu dan heb ik het voor elkaar en ik wil iedereen bedanken voor de reacties. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.