Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Video werkt niet goed

r.bornkamp
7 antwoorden
 • Hallo,
  MijnAldi Medion 3500 P4 (2 GHz) computer liep vast en was ook met de taakmanager niet meer op gang te krijgen. Tenslotte heb ik met de uitschakelknop (4 sec indrukken) uitgeschakeld. Sindsdien krijg ik bij het opstarten een mededeling, zoiets als: de initialisatieroutine van de dll is mislukt, en een pop-up venster waar RUNDLL op staat en: c:\windows\system32\NvCpl.dll (de video is zoiets als GeForce4, 64 MB van nVidia)
  Ik krijg alleen maar 800x600 met 4 bits kleuren en de computer stelt voor een andere setting op te halen maar komt dan uiteindelijk met de mededeling dat er niets beters te vinden is.
  In de veronderstelling dat dat bestand misschien verminkt was heb ik bij dllfiles.com een nieuwe driver opgehaald. Deze was wel een jaar jonger en wat kleiner dan wat ik had, maar m.i. zijn die bestanden "backward compatible"? In elk geval, het resultat was ongewijzigd.
  Norton kan geen fouten vinden.
  Heeft iemand suggesties hoe ik dit aan moet pakken?
  Alvast bedankt.
  Rob
 • Start de computer is op in de veilige modus, (voordat het windows logo komt druk je vaak op "F8"). En ga dan is naar apparaatbeheer, en verwijder je video kaart. Start de computer dan opnieuw op, en windows zal nieuwe hardware vinden. Installeer de video kaart gewoon volgens de gebruikelijke manier. Voor drivers: www.nvidia.com
 • Zo eenvoudig… als je 't maar weet! Bedankt!
  Maar ik heb nog een probleem, alleen weet ik niet of het een software kwestie is.
  Met al dat gedoe van vastlopen is er nl. een fout op mijn harde schijf gekomen. Maar als ik "volume op fouten controleren" wil draaien, krijg ik op een gegeven ogenblik de mededeling dat het niet gaat omdat een ander apparaat opbeperkt toegang tot mijn schijf heeft. Maar ik heb geen flauw idee wat dat kan zijn. Weet jij soms hoe ik dat moet aanpakken?
  Weer alvast bedankt,

  Rob
 • Start dan weer is je computer opnieuw in de veilige modus, en start de schijfcontrole nog een keer.
  Als dit niet werkt en je schijf is fat geformateerd: Download dan een windows 98 bootdiskette van http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm. Als de computer opgestart in de dosmode, en er A:\ staat, type dan [code:1:192dacaace]C:[/code:1:192dacaace] en daarna [code:1:192dacaace]scandisk.exe[/code:1:192dacaace] nu zal die de schijf ook gaan controleren. Of er ook zoiets bestaat voor ntfs dat weet ik niet. Welk OS gebruik je trouwens?
 • Sorry… WinXP
  Ik zal de veilige modus nogmaals proberen, maar ik dacht dat het toen ook niet ging. Maar zeker weet ik het niet…
  Rob
 • Nou zit ik echt in de problemen… Bij het opstarten in de veilige modus kreeg ik een donker scherm met een DOS-prompt, of in elk geval een streepje. Je zag dat de schijf continu aanstond, maar na een kwartier was er nog geen teken van leven.
  Toen heb ik maar, door langdurig de knop in te drukken, uitgeschakeld. Maar welke modus ik nu ook probeer, er wordt niet meer opgestart. Bij "normaal" opstarten blijf ik met een zwart scherm zitten, bij "veilige modus" dito met een streepje.
  Ik heb gemerkt dat als ik op de spatiebalk tik, de computer weer opnieuw opstart, maar dat levert tot nu toe steeds hetzelfde resultaat op.
  Is er nog iets wat ik kan proberen?
  Overbodig te zeggen dat ik nu op een andere computer werk!
  Rob
 • Of het een of ander (videokaart en schijfcontrole) met elkaar te maken hebben, dat weet ik niet. Mocht dat toch zo zijn, dan is er vermoedelijk wat meer aan de hand. Is er in het verleden nog wat meer gebeurd? Een computer raakt niet zomaar ontregeld? Als je je niks vreemds kan herinneren, dan zou er best eens iets kapot kunnen zijn.

  Op zich moet je nooit oudere of nieuwere versie video drivers over elkaar heen installeren. Er bestaan speciale cleanup programma's om de drivers op te ruimen. Vergeet upwards en downwards compatible in dit geval, ga op veilig, installeer gewoon de juiste drivers.

  De harde schijf problemen duiden op een beschadigde harde schijf (in ieder geval lijkt de data beschadigd). Heb je alle data gebackuped? Ofwel, ben je veel kwijt als je nu opnieuw zou gaan installeren? Het vervelende met dit probleem is, dat je dit vermoedelijk moet gaan doen omdat het onduidelijk is wat de precieze oorzaak. Mocht het installeren mislukken, dan is dat een extra aanwijzing voor een mogelijk hardware defect.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.