Vraag & Antwoord

OS Windows

Speciale windows versie voor laptops?

Anoniem
Kjiratsiekoedel
7 antwoorden
 • XP is ideaal voor notebooks. Beste ondersteuning voor energiezuinige dingen, default patronen voor notebooks etc. Ook Linux is trouwens niet slecht op een notebook, en dan heb ik het over SuSE 9. Fedora nog niet op een notebook gehad.

  groetjes Edmond
 • Ik wil een laptop kopen. Nou hoorde ik dat je voor een laptop een speciale versie van windows nodig hebt. Ik zelf heb er nog nooit van gehoord, maar voor de zekerheid vraag ik het toch nog maar even hier. Ik wil namenlijk een laptop gaan kopen waar geen besturingssysteem op staat en ik wil niet op het laatste moment er achter komen dat ik een nieuwe installatie-CD moet aanschaffen.

  Willy.
 • Hangt er vanaf:Als je nu nog win 3.11 ofzo gebruikt is het wel aan te raden een nieuwe te kopen :lol:
 • [quote:3ef8fd01f0="Willy"]Ik wil een laptop kopen. Nou hoorde ik dat je voor een laptop een speciale versie van windows nodig hebt. Ik zelf heb er nog nooit van gehoord[/quote:3ef8fd01f0]

  Ik ook niet… Het enige wat ik weet wat samen met laptops en windows gaat is dat je in Windows kunt instellen om zuiniger te zijn met de energie zodat de laptop langer aan kan staan.

  Al vind ik zelf dat als je een laptop koopt zonder besturings systeem, dat je er Linux of een ander UNIX systeem op met zetten en geen windows… maar dat is mijn eigen mening!
 • Volgens mij is het zo dat Windows (en zeker XP) wel detecteert dat je op een laptop aan het installeren bent, en dan zal Windows zelf de extra's installeren die speciaal voor energiebesparing en -beheer zijn. Bij oudere Windowsversies moet je dat misschien zelf instellen, maar volgens mij is het gewoon dezelfde als voor een desktop :-?
 • Mogelijk ben je in de war met een tablet pc. Daar is meen ik wel een speciale windows versie voor nodig.
 • Nou lijkt me duidelijk. Ik vond het ook al een gek idee. Een collega van mij had dit verkeerd gedacht. :)

  Naast windows komt er inderdaad Linux op. (Liefst Gentoo, dat heb ik al op mijn PC staan ook en bevalt me heel goed. 8) )

  Bedankt voor de reacties. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.