Vraag & Antwoord

OS Windows

Cannot delete <name> Access denied.

Anoniem
perloc
12 antwoorden
 • Moet ik dan alles weer gaan beheren in MS-DOS? Want daar kan ik mijn files die ik kwijt wil wél wegpoetsen.
  Bij een -naar het schijnt- willekeurig aantal files, die ik wil deleten, krijg ik de mededeling dat: "Cannot delete <name> Access denied. Make sure disk is not full or file is in use"
  Op de disk heb ik nog 180Gigabyte free. Bovendien zou bij deleten ruimte vrij moeten komen op de disk. File is NIET in gebruik.
  Treedt alleen op (zover ik heb gemerkt) bij file deleten.
  Er is geen Windows-password geïnstalleerd. Ik ben nog nooit met een Administrator -bestaan bekend- aan het rommelen geweest. Het is iets van de laatste tijd. (Sinds installatie van Zonealarm? Zal die eens op nonactief zetten en dan nog eens proberen) Virusscanner is redelijk up-to-date, maar probleem bestaat al een tijdje.
  IMB comp met PenII 333Mhz, Win98SE, 160Mbyte Ram

  Wie heeft ervaring, en vooral, wie heeft de oplossing?
  MVG perloc
 • Heb je al geprobeerd je PC in Safe Mode op te starten en de files in kwestie te deleten?
 • gaat het om bepaalde type files (bijv. films) of is het bij alle willekeurige files?
 • Wanneer het om videobestanden gaat:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=124351
 • THUD: Nee, niet geprobeerd. Maar inmiddels een D-Image teruggezet (met alle ellende van dien)
  PATDEVEIJ: sommige files willen niet weg (lang niet allen) en naar het schijnt willekeurigen.
  VUNCE: Nog geen van mijn video's heb ik willen verwijderen, dus kweet niet.
  Er traden nog meer rare problemen op en daarom heb ik maar besloten om een image, van een maand of drie geleden, terug te zetten. Hoefde ik tenminste een aantal dingen niet weer opnieuw te installeren. Tot nog toe verschijnsel niet teruggezien.
  Ik zoek de snelste oplossing, want meer dan de helft van de tijd moeten besteden aan het oplossen van allerlei rare dingen, dat gaat natuurlijk niet. Het blijft sukkelen met dat Windows….

  Dank voor de reactie's.
  MVG perloc
 • Ik heb het bij Win98 in ieder geval wel eens meegemaakt dat bestanden niet goed werden vrijgegeven als er eens een programma crashte, waarna je bij het verwijderen in de explorer/verkenner door Windows doodleuk op die 'access denied' melding werd getrakteerd.
  Pas na een volledige reset was het bestand in kwestie wel weer te benaderen.

  En als een 'normale' reset niet helpt dan is er altijd nog 'safe mode' of de goede oude DOS-prompt (= Win9x helemaal niet laten starten) die je wellicht in staat stellen dit soort hardnekkige bestanden te verwijderen.
 • De ellende duurt voort, ondanks het terugzetten van een veel eerder (3 maanden gelden) D-Image van de C HD.
  - In Dos, opgestart vanuit Windows zijn de files wel te deleten.
  - In Safe Mode zijn ze NIET te deleten.
  - Dos opstarten via de F8 key vanaf aanzetten krijg ik vrijwel niet voor elkaar. Dat resulteert in een keyboard error als ik te vroeg begin of een reeks piepjes als het key-board buffer vol is met F8jes. Maar het keuze menu komt niet op. In ieder geval heel zelden.
  - Soms wil DOS niet opstarten vanuit Windows maar blijft met een knipperende cursor links boven op een zwart scherm hangen.
  - Bij deleten van een file in DOs heeft de computer de laatste tijd de vervelende eigenaardigheid dat hij eerst met de diskette drive rammelt, alvorens het bevel al dan niet uit te voeren. Dit doet ie ook met de ge-re-installeerde Image.
  Ik ga nu het BIOS leegmaken met het jumpertje. Het zou kunnen dat daar iets mis is gegaan. Wat denken jullie?
  MVG perloc
 • Bios leeggemaakt: geen verandering.
  Dus het zit niet in het Bios.
  Maar waar dan wel?
  MVG perloc
 • Bios leeggemaakt: geen verandering.
  Dus het zit niet in het Bios.
  Maar waar dan wel?
  En ook heb ik de nieuwste virus definities gedownload en de schijven door de virusmangel gehaald: niets gevonden
  MVG perloc
 • Aan JaFO - Moderator
  1. Wat bedoelt u met een "volledige reset??" Wat moet ik me daar bij voorstellen?
  2. In de Safe Mode is het precies hetzelfde: sommige files, soms ook de hele folder trachten te verwijderen komt op een "Access Denied" te staan, zowel in de C:, D: als de E: schijf die ik heb.
  3. Maar vooral uw opmerking om "in de goede oude DOS prompt" mijn bestanden verwijderen, vind ik buiten proporties! Dat gaat wel maar dat is toch te gek om los te lopen?? Zou u daar genoegen mee nemen? Nu, ik niet dus en ik ben nog steeds op zoek naar een oplossing voor iets wat in Windows doodnormaal zou moeten zijn: gewoon een file/folder kunnen deleten.
  Dus kom up alle Wizz Kids in Nederland!! Wie weet hoe dat is op te lossen??
  MVG perloc
 • [quote:26156d2a2c="perloc"]Aan JaFO
  1. Wat bedoelt u met een "volledige reset??" Wat moet ik me daar bij voorstellen?
  [/quote:26156d2a2c]
  Gewoon de pc afsluiten en zorgen dat ook de spanning uit is geweest.
  Aangezien je je Bios hebt gereset heb je dat al gedaan …

  [quote:26156d2a2c]
  3. Maar vooral uw opmerking om "in de goede oude DOS prompt" mijn bestanden verwijderen, vind ik buiten proporties! Dat gaat wel maar dat is toch te gek om los te lopen?? … [/quote:26156d2a2c]
  Ik vind het ook geen mooie oplossing, maar dat en/of de reset is volgens mij de enige manier om Windows er van te overtuigen dat het bestand daadwerkelijk 'vrij' is.

  Als je pc aan een netwerk zit dan is simpelweg uitloggen/inloggen wellicht genoeg, maar voor de rest is er voor zover ik weet geen echte nette oplossing voor dit soort problemen.

  Heb je al enig patroon kunnen ontdekken in het type bestanden dat zich niet wil laten verwijderen ???
 • Geen patroon gevonden. Wel gezien dat met files, gecopieerd (met cut en paste gaat het niet!) van de ene HD (fysiek zowel als gedeeld) de "access denied" meegaat.
  Ik heb niet zoveel files te deleten om een patroon te kunnen ontdekken. Alleen de indruk dat het zeker niet tot een "soort", dus met dezelfde extensie is. Wel meen ik te hebben gezien dat sommingen wel, en anderen niet binnen dezelfde folder zijn te deleten. Zal een test doen om een indruk te krijgen hoeveel en welke.

  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.