Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Ik weet het niet meer. HP pavilion/XP comp. BIOS-virus?

plextor
4 antwoorden
 • Een collega van me heeft een recente HP Pavilion comp. met windows XP home.
  Hij had een tijdje geleden problemen met spyware. Met tooltjes heb ik hem alles kunnen laten verwijderen. Dacht ik.

  De eerste foutmelding kreeg ie toen ie bezig was in windows zelf. Het scherm veranderde in kleine rechthoekjes met grijs/blauwe kleurtjes en hij zag dus niets meer. Na een reboot, begon het al toen hij het aanmeld-scherm zag van winXP. Paf! alleen nog maar rechthoekjes met die wazige kleur. Op een gegeven ogenblik zag je het zelfs bij het aanzetten van de computer, nog voordat het de instellingen/specificaties (zeg maar) op het zwarte (dos) scherm weergegeven worden.

  Opstart-cd mocht niet baten, hij sprong alsnog over op dat rare scherm, proberen om herstelconsole te gebruiken mocht niet baten. 1x heb ik op kunnen starten met opdrachtprompt. Verscheidene directories kon ik niet benaderen: Bestand of map niet toegankelijk.

  Toen heb ik de HD eruit gehaald en aan mijn comp (scenic PIII 1000 win2K) gekoppeld eerst als vervangende Master. Hij kon niet van drive opstarten. Daarna als slave aan de kabel bevestigd, en opgestart. kon ook niet bij bepaalde bestanden/mappen. Daarna met GetDataBack for NTFS schijf benaderd en de belangrijkste bestanden/data e.d. eraf gehaald.

  Vervolgens met PM 8.0 de schijf benaderd.Deze gaf aan dat de MBR fout was en gaf aan dat verschillende sectoren verkeerd waren. Deze dit op laten lossen. Maar hij kon de schijf niet formateren. De schijf weer in andere comp gezet => met FixMBR de mbr laten aanpassen. Schijf bij mij er weer in, en ik kon hem formateren (iig partities eraf halen) Schijf bij hem erin, opstarten met bootcd en laten installeren. Install aangezet, nix aan de hand. FF bakkie koffie halen…. kom terug: WEER DAT SCHERM MET DIE BLOKKIES!!! Argh! Ik XP geïnstalleerd op mijn PC, reboot => XP loopt als een zonnetje op mijn systeem. In zijn pc nog steeds hetzelfde probleem, zelfs bij het allereerste opstarten (dus 1á2 seconden na stroom erop) blokjesscherm…

  W2K-schijf in zijn systeem gezet, loopt als een zonnetje. Rustig allerlei applicaties op kunnen starten. nix aan het handje.

  Bios batterijtje eruit gehaald, mocht ook niet baten…

  Wie wie wie wie????
  Ik weet het niet meer.
 • Interessant is het wel. Maar als het probleem 1 a 2 seconden na de start al optreedt, dan kan het in feite geen Windows probleem zijn. Je zit dan immers nog in de BIOS. En een virus lijkt me al helemaal onwaarschijnlijk.
  Eigenlijk lijkt me een hardware probleem (met de videokaart) wel heel erg voor de hand liggen. Alleen is het ietwat vreemd dat het probleem na installatie van Win2K verdwenen lijkt. En ook die fouten op de schijf zijn wel erg toevallig op hetzelfde moment. Vindt [b:d9d2c01090]CHKDSK /R[/b:d9d2c01090] nu helemaal geen fouten meer?
 • Ik heb (nog) een andere harde schijf met daarop W2K, in de Pavilion geplaatst. Toen had ik geen probleem.

  Daarna heb ik de originele harde schijf van de Pavilion, met daarop de opnieuw geïnstalleerde XP-versie, erin gezet. Toen kreeg ik het probleem weer wel. Zou er nog iets fout kunnen zitten in de MBR/MFT van de harde schijf? Dit kan eigenlijk niet, want ik heb nu geboot vanaf de Pavilion HD draaiend op XP, welke ik gekoppeld heb aan mijn PC.

  CHKDSK /R gaf nix geen foutmeldingen.

  Toen de harddisk met W2K in de pavilion zat, heb ik niet geprobeerd de drivers van de VGA kaart te installeren……….

  Ga ik nu doen,
  alvast bedankt!
 • waarschijnlijnk geeft of mist je hd een aantal blokken,of zijn onleesbaar voor die pc,probeer eens bij de fabrikant van de hd een testtool te downloaden,die werkt gewoon onder dos en controleerd je schijf en zal deze bij evt problemen herstellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.