Vraag & Antwoord

OS Windows

Bestanden en Instellingen overzetten

5 antwoorden
  • Waar dient deze functie voor? Is het te vergelijken met het maken van een image van het systeem? Ik zoek naar een mogelijkheid hiervoor aangezien ik door een virus mijn systeem moest resetten naar fabrieksinstellingen. Ik heb geprobeerd om Bestanden en Instellingen over te laten zetten naar een CD-R, maar dit lukte niet. Kan iemand hier misschien iets meer over vertellen? Alvast bedankt.
  • Met bestanden en instellingen overzetten, worden "mijn documenten", favorieten en nog wat persoonlijke settings meegenomen, meer niet. Om een compleet systeemherstel te doen, dien je een image te maken. Een veel bekende is Ghost, ikzelf ben wel gecharmeerd van Powerquest V2i Protector, met name omdat je binnen een draaiend OS een image kan maken en eventueel alleen wijzigingen kan synchroniseren mits je je image op HDD laat staan (optioneel).
  • Ok bedankt. Zijn er ook freeware versies van programma's die images maken?
  • Pffffffff, zal je ffies moeten zoeken op 1 van de bekende downloadsites.
  • Met Acronis True Image kun je ook vanuit een draaiende Windows een image maken. Daarnaast biedt het nog veel meer mogelijkheden, zoals ondermeer het aanmaken van een 'secure zone'. Het progje heeft een buitengewoon heldere interface, is simpel in het gebruik en zeer betrouwbaar. Een trial-version kun je downloaden van http://www.acronis.com/download/

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.