Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Fout in Outlook Express

Gast3247375
10 antwoorden
 • Hallo,

  Afgelopen week heb ik Internet Explorer 6 geïnstalleerd op mijn computer die op Windows 98ME draait. Ik ben er dus achter gekomen dat dat helemaal niet werkt. Daarom heb ik dit ook teruggedraait. Bij mijn Internet Explorer lukte dit wel, maar de OUtlook Express die ook een upgrade had gehad, lukte dit niet. Ik heb toen de setup van Windows 98ME uitgevoerd om dus de OUtlook Express er weer op te krijgen. Nu heb ik wel Outlook Express maar kan ik alleen berichten ontvangen. Als ik een bericht wil versturen of antwoorden, krijg ik de melding dat het adresboek weg/ kapot is.
  Wat moet ik doen om dit probleem te fixen?

  Bij voorbaat harteljk dank.

  Groet,

  Edward
 • geen backup gemaakt neem ik aan?
  zoek eens op je hele pc naar *.wab.
  vind je dat niet dan zul je een nieuw adressenbestand moeten aanmaken.
 • Er is wel een bestand te vinden, maar dit kann niet geopend worden. Als ik er op klik krijg ik de volgende foutmelding:
  "Het opgegeven bestand blijkt geen geldig adresboekbestand te zijn"
 • Er zou in dezelfde map ook nog een bestand met de [b:75d6ed564e].wa~[/b:75d6ed564e] extentie moeten staan. Dit is de backup-versie van het adresbook, dus kopiëer deze naar een andere map, hernoem hem naar *.wab en probeer die eens te openen. Misschien heb je geluk.
 • Jammer genoeg geen geluk. Ik krijg dezelfde melding. Nog andere suggesties?
 • Neem aan dat je adresboek wel via OE/Bestand/importeren probeert terug te krijgen?
 • heb ik nu geprobeerd, maar dat lukt niet. De outlook express reageert dan ook niet meer.
 • Hoe heb je een backup gemaakt? alles gebrand op cd-rom?
  Dan moet je nadat je je gegevens hebt terug gezet de "read only" uitschakelen.
  Misschien dat het daarin zit?
  Moos
 • Ik heb geen back-up gemaakt. Ik werd er op gewezen dat er een back-up moest zijn (zie eerdere berichten.) Ik heb geprobeerd die te openen maar dat lukte mijn niet. Kan ook zijn dat ik wat verkeerd deed.
  Als ik bevoorbeeld binnen OE mijn adresboek probeer te openen dan krijg ik de foutmelding dat het adresboek waarschijnlijk niet goed is geïnstalleerd. Als ik probeer over te gaan naar een andere identiteit, dan staan daar in Postvak IN de berichten van de vorige identiteit. Dit geeft misschien wel aan dat de gehele OE gewoon niet loopt?
  Als jij dat ook concludeert, hoe kan ik hem er af halen en opnieuw instaleren?
 • Sluit outlook express af, zoek je .wab file op en verplaats deze naar een diskette, start nu OE weer op en hij maakt een nieuw adresboek aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.