Vraag & Antwoord

OS Windows

Blauw scherm in XP

4 antwoorden
  • Van tijd tot tijd doet zich op mijn systeem het volgende verschijnsel voor: Ik krijg n.l. een blauw scherm met de mededeling "PROCESS-HAS-LOCKED-PAGES" Er wordt dan voorgesteld om eventuele schaduwkopieën uit te schakelen, zowel in programma's als in het Bios. Dat heb ik gedaan maar zonder het gewenste resultaat. Ook wordt gesuggereerd om programma's opnieuw te installeren, maar ja, welk?... omdat het probleem zich bij verschillende programma's voordoet... de laatste keer zelfs tijdens het "patiencen"! Onderaan het scherm staat nog een code: *** STOP: 0X00000076 (0X00000000, 0X81B32A48, 0X00000003, 0X00000000) Vervolgens moet ik wachten tot een 'dumb teller' tot honderd heeft geteld en het systeem opnieuw opstart. Ik heb allerlei virus- spywarescanners hun werk laten doen en het systeem, inclusief het register schoongemaakt. Het blauwe scherm komt onregelmatig voor... soms enkele keren per week en dan weer een hele periode niet... Systeemgegevens: Medion met Microstar Mobo 3500 Geheugen: 512 Mb Pentium IV 2.0 MHz HD 80 Gb DVD-speler Sony CD-ReWriter Sound on board USB Midi interface Midiman 2x2 Windows XP Home Windows 98 SE op aparte partitie Wie heeft een goede tip voor mij om van dit probleem af te komen? Bijvoorbaat hartelijk dank. Robert H. Vorwald
  • Dat blauwe scherm wijst meestal op een hardware probleem,of drivers die met elkaar overhoop liggen :roll:
  • Kijk eens op [url]http://aumha.org/win5/kbestop.php[/url]; daar wordt de fout overigens ook geweten aan een hardware-driver... Na de installatie van welk stuk hardware begon de fout zich voor te doen?
  • Hartelijk bedankt voor de reacties! Hierin zat weliswaar nog niet de "gouden tip" maar wel goed advies. Ik heb de aanbevolen site bezocht en ontdekt dat hier nogal wat "studie" in gaat zitten, zeker voor een betrekkelijke leek als ik ben. Zodoende kon ik nog geen uitsluitsel vinden, maar heb het gevoel dat ik op een goed spoor ben gezet. Mijn USB Midiman 2x2 Interface of de drivers daarvan heb ik als eens eerder verdacht van het kwaad. Ik heb deze er al eens uit gegooid maar dat bood geen soelaas, bovendien kan ik beroepsmatig bijna geen minuut zonder die Miditoespassing. Het probleem is dat er, ondanks mijn geregeld checken, geen nieuwe drivers beschikbaar zijn. Heb daar al eens mijn beklag over gedaan, maar zonder resultaat. De installatie van de huidige driverset ging inderdaad met horten en stoten maar het advies van de fabrikant was de negatieve boodschappen de negeren en gewoon door te gaan met het installatieproces. Het apparaat draait in de regel goed in geeft volgens apparaatbeheer "geen conflicten" ondanks de niet gecertificeerde drivers. Ik weet natuurlijk niet of deze informatie mijn adviseurs op dit forum op een ander spoor danwel advies brengt. Maar zoja, dan houd ik mij, terwijl ik alle info nader ga bestuderen, gaarne aanbevolen. Robert H. Vorwald.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.